هر آنچه مدیران جهت مالیات باید بدانند و مسئولیت آنها

رایان محاسبان

مالیات جهت مدیران

مدیران عامل شرکت ها و کسب و کارها علاوه بر راه اندازی شرکت های حقوقی باید به یک سری از موارد مالیات نیز آگاهی داشته باشند. مالیات امروزه یکی از مهم ترین موارد در کسب و کارهای مختلف است که قوانین آن می تواند شامل موارد گوناگون شود. مدیران عامل ها باید حداقل اطلاعات را درمورد قوانین مالیاتی داشته باشند و بدانند که چه تکلیف مالیاتی باید برای شرکت های حقوقی شان انجام دهند. در این مقاله به هر آن چه که شما به عنوان مدیر درمورد مالیات نیاز دارید پاسخ داده ایم و به پر تکرار ترین سوالات مدیرها  نیاز اشاره کرده ایم.

پر تکرار ترین سوالات مالیاتی مدیران عامل

زمانی که مدیران عامل ها می خواهند درمورد مالیات و قوانین مرتبط به آن یک سری مطالب را بدانند، سوالاتی را مطرح می کنند که پر تکرار ترین و رایج ترین آن ها به شرح ذیل هستند.

زمانی که یک شرکت راه اندازی کنم، چه تکالیف مالیاتی را باید انجام دهم؟

مالیات جهت مدیران کسب و کارها

این سوال در بین مدیرهای کسب و کارها، مهم ترین و پر تکرار ترین سوال محسوب می شود، در جواب آن باید به شما بگوییم که راه اندازی کسب و کار یکی از قدم های مهم در زندگی هر فردی است و چه بسا بهترین کار، ایجاد کسب و کار و کارآفرینی می باشد. اما در قدم اول شما باید به این سوال پاسخ دهید که چرا قصد دارید تا یک کسب و کار حقوقی راه اندازی کنید؟

شرکت های حقیقی و حقوقی از نظر قوانین مالیاتی با هم دیگر فرق می کنند و اگر شما بتوانید کسب و کارتان را به صورت حقیقی هدایت کنید، تکالیف و مسائل مالیاتی به طبع برای شما کم تر است.

علاوه بر پاسخ به این سوال به شما پیشنهاد می کنیم، در صورتی که مشتریان شما شامل سه دسته زیر هستند، شرکت های خود را حقوقی راه اندازی کنید، در غیر این صورت بهتر است به شکل حقیقی کار کنید.

  • مشتریان شما افراد و شرکت های دولتی هستند.
  • قصد شرکت در مزایده و مناقصه ها را دارید.
  • مجوزهایی که نیاز دارید تنها به شرکت های حقوقی داده می شوند.

تکالیف مالیات جهت مدیران

مدیران باید در مقابل سازمان امور مالیاتی کشور، یک سری تکالیف را انجام دهند و مسولیت مالیات جهت مدیران کسب و کارها عبارتند از:

  • ارسال اظهارنامه عملکرد

اظهارنامه عملکرد به گزارشاتی گفته می شود که یک کسب و کار یا شرکت از کارهای مالی که انجام داده است به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل می دهد. مهلت زمان ارسال این اظهارنامه تا آخر خرداد ماه و یا 4 ماه پس از سال مالی شرکت می باشد. اظهارنامه مالیاتی عملکرد اهمیت زیادی دارد و در آن باید هزینه ها و موارد مرتبط به صورت دقیق بیان شود.

  • پلمپ دفاتر قانونی در اداره ثبت شرکت ها

دومین کاری که مدیرها باید انجام دهند ارسال پلمپ دفاتر قانونی است که به صورت آنلاین و از طریق سامانه آن انجام می شود. پلمپ دفاتر قانونی یعنی شماره گذاری کردن دفاتر که در آن فعالیت های مالی شرکت مشخص می شود.

برای ثبت نام پلمپ دفاتر قانونی باید از طریق سامانه ثبت شرکت ها اقدام کرده و سپس نوع کسب و کار خود از نظر حقوقی و حقیقی بودن را مشخص کرده و سال های مالی و اطلاعات تماس را ثبت کرده و پس از تایید نهایی، اظهارنامه ای برای شما صادر شده که باید مدارک آن را به اداره ثبت ارسال کنید تا پس از تایید نهایی اجازه پلمپ دفاتر قانونی صادر گردد و پس از این که هزینه آن نیز واریز شد، دفاتر قانونی با پست به آدرس شما ارسال می شوند.

  • کسر پرداخت مالیات حقوق در صورت پرداخت دستمزد

یکی دیگر از مواردی که مدیران عامل باید از مالیات بدانند، این است که مالیات حقوق و دستمزد را به سازمان امور مالیات کشور ارائه دهند. مالیات حقوق نوعی از مالیات محسوب می شود که مدیران عامل ها باید میزان مالیات دستمزد کارمندان خود را از دستمزد آن ها کسر کرده و به سازمان امور مالیات پرداخت نمایند.

  • مالیات فصلی

مالیات فصلی، گزارشی است که در تمام کارهای تجاری و اقتصادی شرکت ها که در یک فصل انجام شده است به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل داده می شود. گزارش فصلی باید به وسیله شرکت ها برای نشان داده شرایط کاری و هزینه های آن در یک فصل به امور مالیاتی کشور ارسال شود. مالیات با توجه به گزارش خرید و فروش فصلی در مدت زمان مشخص شده بررسی شده و مبلغ آن تعیین می گردد.

  • اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

یکی دیگر از موارد مهم درمورد مالیات شرکت های حقوقی، ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده است. با توجه به قوانین مالیاتی، مودیان باید پس از 15 روز از پایان سال مالیاتی، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود را تکمیل و آن را تحویل دهند و در صورت عدم انجام آن شامل جرایم مالیاتی می شوند.

 مالیات همان طور که می دانید دارای چندین مرحله است که با توجه به ارزش افزوده ای که در محصول خریداری شده یا عرضه شده ایجاد می شود، باید مبلغی اخذ گردد. یعنی این که هزینه ای در هر کدام از مراحل تهیه، فروش، صادرات و یا واردات از خریدار و فروشنده اخذ می شود تا محصول یا کالا به دست مصرف کننده اصلی برسد. به همین دلیل باید مالیات ارزش افزوده آن پرداخت شود.

نکته مهم: لازم به ذکر است که پرداخت و ارسال اظهارنامه های مالیاتی مانند ارزش افزوده و عملکرد بسیار مهم هستند و هر گونه خطا و اشتباه در آن ها می تواند منجر به جرایم مالیاتی شود، به همین دلیل بهتر است مدیران عامل ها از مشاوران مالیاتی و شرکت های تخصصی ارائه دهنده خدمات در این زمینه مانند رایان محاسبان بهره بگیرند تا تمام مراحل مالیاتی آن ها به درستی انجام شود.

اهمیت داشتن حداقل اطلاعات مالیاتی برای مدیر یک کسب و کار

مدیران کسب و کارها، علاوه بر مواردی که در حوزه کاری شان اهمیت دارد، باید برای مشاوره و همکاری با شرکت ها و متخصصان مالیاتی یک سری اطلاعات را در زمینه مالیات داشته باشند که هم بتوانند از کارها و تکالیف مالیاتی خود را بدانند و همین که بدانند چطور می توانند از آن ها به خوبی بهره مند شوند، اگر شما جزء مدیران شرکتی هستید که اطلاعاتی در زمینه کارهای مالیاتی ندارید، رایان محاسبان به شما در این زمینه کمک کرده تا بتوانید هم امور مالیاتی خود را انجام دهید و هم دانش تان را در این زمینه بیافزایید.

نحوه محاسبه مالیات شرکت به چه صورت است؟

یکی دیگر از سوالات مهم و پر تکرار مدیران عامل ها از مالیات این است که مبالغ مالیاتی کسب و کارشان چطور محاسبه می شود و بر چه مبنایی است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که موارد و مطالب زیادی شامل آن می شود و هر کسب و کاری با توجه به هزینه ها، دریافتی ها،  سود و زمینه کاری خود می تواند مالیات مختلفی داشته باشد، به همین دلیل مبنای آن ها با هم دیگر فرق می کند.

اما به صورت کلی و در یک پاسخ کوتاه، شما به هر میزان که سود و درامد کسب کنید، باید 25 درصد آن را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایید. این موارد با توجه به اظهارنامه مالیات عملکرد و رسیدگی های سازمان امور مالیاتی کشور به آن در نظر گرفته می شود که با توجه به آیینامه 219 صورت می گیرد.

اما نکته مهمی که در این زمینه می توانیم به مدیران عامل شرکت ها بگوییم این است که تا حداقل الامکان به هزینه ها به خصوص بهای تمام شده توجه کنند و برای خرید های خودشان از ریز ترین تا بیشترین مبلغ، فاکتورهای رسمی دریافت کنند؛ چرا که هم از نظر هزینه ها و هم از نظر ارزش افزوده برای شرکت شما بیشتر تاثیر دارد.

در صورت جریمه شدن شرکت چه کاری باید انجام دهم؟

در بسیاری از مواقع شرکت ها ممکن است با جرایم مالیاتی رو به رو شوند. در اولین قدم دلیل جریمه شدن خود را از طریق ارسال نامه به سازمان امور مالیاتی کشور پرس و جو شوید و سپس با توجه به نوع جریمه و دلیل آن نامه ای ارسال کرده و درخواست بخشودگی مالیاتی دهید.

باید بدانید که انجام این کار بسیار تخصصی بوده و باید زیر نظر کارشناسان امور مالیاتی و شرکت های تخصصی انجام شود، رایان محاسبان صفر تا صد این کار را برای شرکت شما انجام می دهد و مشاوره های لازم برای جلوگیری از جریمه مالیاتی و استفاده از بخشودگی مالیاتی را به شما می دهد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه