حسابداری صنعتی

خدمات حسابداری صنعتی

خدمات حسابداری صنعتی، از جمله خدماتی است که توسط شرکت‌های معتبر حسابداری انجام می‌شود. این خدمات برای شرکت‌ها و کارگاه‌های بزرگ صنعتی بسیار ضروری و بااهمیت است؛ از این رو گردانندگان مراکز صنعتی حتما باید در مورد انجام خدمات مرتبط با حسابداری صنعتی اقدامات لازم را انجام دهند.

مراکز بزرگ صنعتی، با توجه به حجم معاملات بالایی که دارند، حتما به خدمات حسابداری نیاز خواهند داشت؛ اما این خدمات باید به درستی و توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. همچنین، دانستن این نکته که خدمات حسابداری چه اهمیت و کاربردی برای شرکت‌های صنعتی دارد باعث می‌شود تا روسای این شرکت‌ها بیش از پیش به فکر استفاده از این خدمات برای مراکز خود باشند.

بدون انجام درست این خدمات، بسیاری از شرکت‌ها دچار ورشکستگی شده و یا در آستانه ورشکستگی کامل قرار خواهند گرفت. نیز در این مقاله از رایان محاسبان، به بررسی خدمات حسابداری صنعتی و اهمیت آن در صنعت می‌پردازیم؛ پس تا انتها ما را همراهی کنید.

👩‍💼  بهترین شرکت حسابداری صنعتی شرکت حسابداری رایان محاسبان
💰 مبلغ تعرفه خدمات در حوزه صنعت متغیر با توجه به نیاز کارفرما
خدمات شرکت حسابداری صنعتی محاسبه هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم تولید – تنظیم بودجه استاندارد
✅سابقه فعالیت تخصصی در زمینه حسابرسی صنعتی 21 سال سابقه کاری حسابداری، مالی، مالیاتی و حسابرسی
✅نحوه ارائه خدمات حضوری و دورکاری و مشاوره آنلاین

حسابداری صنعتی چیست؟

حسابداری صنعتی به عنوان یکی از شاخه‌های حسابداری، تخصصی است که به مدیریت امور مالی و اقتصادی در صنایع و واحدهای تولیدی می‌پردازد. یکی از وظایف مهم حسابداران صنعتی، محاسبه بهای تمام‌شده کالاها و محصولات است.

حسابداران نقش مهمی در کنترل و مدیریت هزینه‌ها دارند و می‌توانند تصمیماتی برای بهبود کارایی و افزایش سود شرکت اتخاذ کنند. همچنین، با استفاده از حسابداری صنعتی می‌توان به کاهش هزینه‌های تولید، قیمت‌گذاری مناسب محصولات و کنترل موجودی‌ها پرداخت.

این شاخه از حسابداری به توسعه شرکت‌های تولیدی کمک کرده و با برآورد دقیق هزینه‌های تولید، به بهبود عملکرد آن‌ها کمک می‌کند. در میان شاخه‌های متعدد حسابداری، حسابداری صنعتی به دلیل کاربردهای خاص خود، جایگاه ویژه‌ای دارد.

خدمات حسابداری صنعتی

حسابداری، از جمله خدماتی است که در تمام حوزه‌های کاری و مشاغل کوچک و بزرگ، به آن نیاز خواهید داشت. بدون انجام این خدمات، ممکن است با خطر سقوط مواجه شوید. با توجه به حجم بالای محصولاتی که در کارگاه‌ها و شرکت‌های صنعتی تولید می‌شوند، خدمات حسابداری صنعتی نقش مهمی ایفا می‌کنند. این خدمات که در واقع شاخه‌ای از خدمات حسابداری است، وظیفه محاسبه قیمت نهایی و تمام شده محصولات را بر عهده دارد.

هزینه های حسابداری صنعتی

هزینه‌ها در حسابداری صنعتی به پنج دسته اصلی تقسیم می‌شوند که بر اساس نوع محل فعالیت و عملکرد شرکت متفاوت هستند:

  1. هزینه‌های عمومی و اداری: شامل هزینه‌های مرتبط با مدیریت و اداره عملکرد کلی شرکت می‌شود.
  2. هزینه‌های توزیع و فروش: شامل هزینه‌های مرتبط با عملیات توزیع و بازاریابی محصولات می‌شود.
  3. هزینه‌های مالی: این مدل شامل هزینه‌های مرتبط با امور مالی و سرمایه‌گذاری خواهد شد.
  4. هزینه استهلاک: ای دسته، هزینه‌های مرتبط با فرسودگی دارایی‌های شرکت مانند وسایل، ماشین‌آلات و ساختمان‌ها را شامل می‌شود.
  5. هزینه‌های حقوق و دستمزد: شامل هزینه‌های مرتبط با حقوق و دستمزد کارکنان شرکت است.

کاربردهای حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی کاربردهای مهمی دارد؛ از جمله اینکه با ارزیابی کالاها و قیمت گذاری صحیح آن‌ها، به افزایش فروش کمک می‌کند. همچنین با بررسی کالاها در راستای کاهش هزینه‌ها و کنترل کردن موجودی مالی شرکت، روند تولید را بهبود می‌بخشد. با این کار و پیش‌بینی مجموع هزینه‌های تولید و فروش کالا، شرکت‌ها گام بزرگی در راستای بازدهی مالی برمی‌دارند.

شرکت‌ها باید ارزیابی درستی از مواد اولیه و هزینه تولید محصولات داشته باشند تا برای قیمت گذاری محصولات، تصمیمات دقیق‌تری اتخاذ کنند؛ از این رو، حسابداری صنعتی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

حسابداری صنعتی به تنظیم بودجه استاندارد، هزینه‌های مورد نیاز واقعی برای انجام عملیات و همچنین هزینه مراحل تولید و در نهایت تعیین کردن میزان سودآوری شرکت مربوط می‌شود. حسابداری صنعتی، با طبقه بندی حساب‌های شرکت و تجزیه و تحلیل آن‌ها و در نهایت تفسیر کردن حساب‌ها، به این اهداف می‌رسد.

اجزاء و عوامل حسابداری صنعتی

بهای تمام شده یکی از مهم‌ترین مفاهیم در حسابداری صنعتی است که تشکیل دهنده نهایی قیمت یک محصول یا کالا را تعیین می‌کند. اجزاء و عوامل اصلی بهای تمام شده به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • مواد اولیه:

مواد اولیه شامل تمام مواد و اجزاء است که برای تولید یک محصول استفاده می‌شود. این مورد شامل مواد خام و قطعات مختلفی است که به تولید کالا یا محصول نهایی منجر می‌شود.

  • دستمزد:

دستمزد شامل کلیه حقوق و پاداش‌هایی است که به کارکنان پرداخت می‌شود که در فرآیند تولید و ساخت محصولات شرکت دخیل هستند.

  • سربار (سایر هزینه‌های تولید):

سربار شامل همه هزینه‌های تولیدی است که به جز مواد اولیه و دستمزد در فرآیند تولید محصولات و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چرا حسابداری صنعتی مهم است؟

حسابداری صنعتی به عنوان یک ابزار اساسی در مدیریت سازمان‌های صنعتی و تولیدی، برای چندین دلیل اهمیت دارد:

  1. ساده‌سازی بررسی‌های قانونی: حسابداری صنعتی با ثبت و دسته‌بندی دقیق تراکنش‌ها و رخدادهای مالی، فرآیند بررسی‌های قانونی را ساده‌تر می‌کند.
  2. تهیه گزارش‌های مالی: حسابداری صنعتی به تهیه گزارش‌های مالی دقیق و جامع برای مدیریت سازمان‌ها کمک می‌کند.
  3. برنامه‌ریزی و تجزیه و تحلیل گزارش‌های مالی: حسابداری صنعتی اطلاعات مالی و عملیاتی دقیق را فراهم می‌کند که به مدیران کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی مالی را به خوبی انجام دهند.
  4. جذب سرمایه‌گذاری: داشتن حسابداری صنعتی قوی می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را جلب کنند.
  5. تحلیل و ارزیابی عملکرد: جامعه و مخاطبان سازمان‌ها نیز به اطلاعات حسابداری صنعتی نیاز دارند. این اطلاعات به آن‌ها امکان ارزیابی عملکرد سازمان‌ها و مدیران را می‌دهد و به اطمینان از انجام فعالیت‌های صحیح و کارآمد سازمان‌ها کمک می‌کند.

اهداف حسابداری صنعتی

هدف از انجام خدمات حسابداری صنعتی این است که مجموعه‌ای از اطلاعات را برای انجام تصمیم گیری در زمینه‌های مهم مدیریتی در اختیار مدیریت شرکت صنعتی مورد نظر قرار دهیم. اطلاعات مدیران در بخش‌های مختلف یک مجموعه، با استفاده از خدمات حسابداری به دست می‌آیند تا مدیر با در اختیار داشتن اطلاعات کافی و مناسب، تصمیم درستی اتخاذ کند.

این یکی از اهداف مهم در حسابداری صنعتی به شمار می‌رود که باعث می‌شود مدیران یک شرکت در مورد محصولات تولیدی خود تصمیمات دقیق‌تری بگیرند. در سال‌های اخیر نقش حسابداری صنعتی به جز ارزیابی مالی و گزارش آن به مدیریت، در یاری رساندن به مدیران نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است.

وظایف حسابداری صنعتی

با توجه به کاربردها و اهمیت بالای خدمات حسابداری صنعتی، شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات وظایف مهمی را بر عهده دارند که باید در این حوزه آن‌ها را انجام دهند. اولین وظیفه در حسابداری صنعتی که توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات حسابداری ارائه می‌شود این است که به مدیران در ارزیابی و برنامه‌ریزی آینده شرکت کمک می‌کنند. همچنین بودجه‌های سازمان یا شرکت مربوطه را تحلیل و کنترل می‌کنند تا مانع از هدررفتن منابع شوند.

جمع‌آوری و طبقه‌بندی اطلاعات در بخش‌های مختلف شرکت صنعتی برای مسئولان مربوطه، یکی دیگر از وظایف ارائه‌دهندگان خدمات خسابداری است تا مسئولان و مدیران در تصمیم‌گیری‌های خود دقیق‌تر و بهتر عمل کنند. همچنین، گزارشات مالی در دوره‌های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد تا از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری شود و وضعیت تولید بهبود پیدا کند.

برآورد و محاسبه هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم تولید، از جمله وظایف مهم در رابطه با حسابداری صنعتی است. هزینه‌هایی که مستقیما بر کالای تولید شده اثر می‌گذارند یا در روند تولید محصولات استفاده می‌شوند را هزینه مستقیم می‌گویند که شامل خرید مواد اولیه و دستمزد کارگران و کارکنان خط تولید مربوطه می‌شود. هزینه‌های غیرمستقیم نیز پس از هزینه‌های مستقیم مورد محاسبه قرار می‌گیرند. این هزینه از هزینه‌های مستقیم یک کالا بیشتر خواهد بود و مربوط به نگهداری محصولات و هزینه‌های کل یک شرکت می‌شود.

حسابداری صنعتی

از دیگر وظایف حسابداری صنعتی این است که مراکز یا واحد‌های هزینه یا تولیدی را مورد بررسی قرار دهند. این مراکز زیرمجموعه‌های مختلفی را در بر می‌گیرند. در صورتی که این مراکز هزینه در مجموعه تولیدی بیشتر باشند، حسابدار کنترل بیشتری روی مجموعه‌های تولیدی خواهد داشت.

تهیه گزارشات به صورت دوره‌ای و تحویل آن به مدیران بخش‌های مختلف شرکت‌ها نیز وظیفه دیگر حسابداران صنعتی است و به عنوان یکی از مهم‌ترین خدمات حسابداری صنعتی به شمار می‌رود. تهیه این گزارش‌ها و همچنین تجزیه و تحلیل آن‌ها که ممکن است برخی از آن‌ها به صورت ماهیانه یا سالانه ارائه شده باشند، کمک زیادی در راستای پیشرفت مجموعه صنعتی مورد نظر خواهد کرد.

با این کار، مدیران و تصمیم گیران شرکت، می‌توانند متوجه نقاط ضعف و قوت مجموعه خود شوند و در راستای بهبود آن‌ها قدم بردارند. گزارشات تهیه شده در دو نوع ارائه می‌شوند. برخی از این گزارشات مربوط به مقدار مصرف مواد اولیه و هزینه تمام شده کالاهای تولیدی هستند. هدف از این گزارش‌ها این است که مدیران مجموعه آگاهی کامل در رابطه با کسب و کار خود داشته باشند. به این نوع گزارشات، درون سازمانی گفته می‌شود.

اما برخی دیگر از گزارشات هستند که در مورد قیمت تمام شده کالای تولیدی و میزان سود و زیان شرکت هستند که مطابق با استانداردها ارائه می‌شوند. به این گزارشات، گزارش‌های برون سازمانی گفته می‌شود.

روش های حسابداری صنعتی

روش‌های حسابداری صنعتی به شش دسته تقسیم می‌شوند:

  1. هزینه یابی جذبی: در این روش، تمام هزینه‌های مرتبط با تولید کالاها و محصولات، از جمله مواد مستقیم، دستمزد مستقیم و… در نظر گرفته می‌شود.
  2. هزینه یابی مستقیم یا متغیر: در این روش، تنها هزینه‌هایی که مستقیماً با حجم تولید تغییر می‌کنند، به محصولات منظور می‌شود.
  3. هزینه یابی برآوردی یا تخمینی: این روش شامل پیش‌بینی هزینه‌ها برای قراردادها یا تصمیمات خاص است و به اطلاعات پس از فروش نیز می‌پردازد.
  4. هزینه یابی سفارش کار: در این روش، هزینه‌های تولید هر سفارش به طور جداگانه جمع‌آوری و ثبت می‌شود.
  5. هزینه یابی مراحل تولید یا مرحله‌ای: این روش در مؤسساتی که محصولاتشان مراحل مختلف تولید را طی می‌کند (مانند تولید محصولات شیمیایی یا نساجی) استفاده می‌شود.
  6. هزینه یابی استاندارد: این روش شامل مقایسه نتایج واقعی تولید و فروش محصولات با نتایج برنامه‌ریزی شده استاندارد است.

آموزش حسابداری صنعتی

آموزش حسابداری صنعتی به عنوان یک زمینه کلیدی در توسعه کارآمد و مهارت‌های لازم برای مدیریت مالی و اقتصادی در صنایع و واحدهای تولیدی اهمیت دارد. این آموزش شامل تدریس مبانی حسابداری عمومی و مالی، اصول مالیاتی، حسابداری مدیریتی، کنترل هزینه‌ها و مدیریت موجودی‌ها، نحوه تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی و گزارش‌های مدیریتی می‌شود.

هدف اصلی از آموزش حسابداری صنعتی، تهیه کارشناسان و کارآفرینانی باشد که توانایی‌های لازم برای تفسیر اطلاعات مالی و اقتصادی، برنامه‌ریزی مالی، کنترل هزینه‌ها و ارتقاء بهره‌وری را داشته باشند.

برنامه‌های آموزش حسابداری صنعتی عموماً شامل درس‌های تئوری، کارگاه‌های عملی، مطالعات موردی و استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری مدرن می‌شود. این آموزش به دانشجویان و علاقه‌مندان امکان می‌دهد تا مفاهیم مالی و حسابداری را در محیط تولیدی و صنعتی فهمیده، برنامه‌های مالی تهیه کنند، تصمیمات مدیریتی مبتنی بر اطلاعات دقیق بگیرند و به بهبود عملکرد مالی و اقتصادی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی کمک کنند.

روش‌های مختلف هزینه‌یابی در حسابداری صنعتی

هزینه‌یابی در حسابداری صنعتی، روش‌های مختلفی دارد که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات حسابداری صنعتی باید از آن‌ها اطلاع داشته باشند. یکی از این روش‌ها، هزینه‌یابی جذبی است که به هزینه‌های جذب شده در هنگام تهیه مواد اولیه برای تولید و دستمزد گفته می‌شود. همچنین، هزینه‌های یک محصول با حجم تولید متناسب است و همراه با آن تغییر می‌کند. در پایان هر دوره مالی، هزینه‌هایی به هزینه تولید نهایی محصول اضافه می‌شود که آن را با روش هزینه‌یابی مستقیم یا نهایی محاسبه می‌کنند.

در هنگام عقد قرارداد یک شرکت با شرکتی دیگر، یک هزینه قابل پیش بینی لحاظ می‌شود که به آن روش هزینه‌یابی تخمینی گفته می‌شود. انواع روش‌های دیگر هزینه‌یابی شامل هزینه‌یابی سفارش کار، مرحله‌ای، استاندارد و هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت است که هرکدام مربوط به بخش‌های مختلف هزینه‌های انجام شده توسط واحد صنعتی می‌شوند.

انواع گزارش حسابداری صنعتی

گزارشات حسابداری انواعی از اطلاعات مالی و عملیات سازمان‌ها و واحدهای تجاری را به صورت سازمان‌دهی شده و منطقی ارائه می‌دهند. این گزارشات به دو دسته اصلی درون سازمانی و بیرون سازمانی تقسیم می‌شوند، هر یک با هدف‌ها و تجهیزات خاص خود. در زیر به توضیح دقیق‌تر این انواع گزارشات پرداخته می‌شود.

  • گزارش درون سازمانی حسابداری صنعتی

گزارش درون سازمانی حسابداری صنعتی نیز خود به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

1. گزارش مصرف مواد:

این گزارش جزئیات مصرف مواد مستقیم، دستمزد مستقیم و سربار ساخت در فرآیند تولید را به مدیران ارائه می‌دهد. نه تنها مقدار مصرف مواد، بلکه هزینه‌های مرتبط با آن‌ها نیز در این گزارش در نظر گرفته می‌شوند. این اطلاعات به مدیران کمک می‌کند تا مواردی مانند بهینه‌سازی مصرف مواد و کاهش هزینه‌ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

2. گزارش بهای تمام شده تولید محصول:

این گزارش جزئیات هزینه‌های تمام شده برای تولید محصولات را در یک دوره زمانی مشخص نمایش می‌دهد. این شامل هزینه‌های مواد مستقیم، دستمزد مستقیم، سربارهای ساخت و سایر هزینه‌های مرتبط با تولید است. مقایسه این گزارش در دوره‌های مختلف به مدیران کمک می‌کند تا هزینه‌های تولید را کنترل کنند.

  • گزارش برون سازمانی حسابداری صنعتی

گزارش برون سازمانی حسابداری صنعتی نیز در دسته‌های زیر قرار می‎گیرند:

1. گزارش بهای تمام شده کالای فروخته شده:

این گزارش نماینده هزینه‌های تمام شده برای محصولاتی است که به فروش رفته‌اند. این اطلاعات به مدیران کمک می‌کند تا میزان سود یا زیان مرتبط با فروش محصولات را بررسی و تحلیل کنند و تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر این اطلاعات را انجام دهند.

2. گزارش سود و زیان:

این گزارش در پایان سال مالی محاسبه می‌شود و نماینده سود و زیان سازمان در آن دوره است. مقایسه سود و زیان ماه پیش با این گزارش به مدیران امکان می‌دهد تا عملکرد مالی سازمان را ارزیابی و تصمیم‌گیری‌هایی برای بهبود وضعیت مالی در آینده انجام دهند.

انجام بهترین خدمات حسابداری صنعتی با رایان محاسبان

انجام خدمات حسابداری صنعتی، یکی از جذاب‌ترین و در عین حال سخت‌ترین بخش‌های حسابداری به شمار می‌رود؛ از این رو انجام این کارها با توجه به اهمیت بالایی که دارند، به شرکت‌های حسابداری معتبر سپرده می‌شوند. همچنین، وظایف مهمی که حسابداران صنعتی برعهده دارند، باید با استفاده از نرم افزارهای خاص انجام شوند؛ بنابراین واحدهای صنعتی بزرگ و تولیدی‌های مختلف، برای انجام چنین خدماتی باید از شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات کمک بگیرند.

شرکت رایان محاسبان با بیش از بیست سال سابقه ارائه خدمات مالی و حسابداری در حوزه‌های مختلف، بهترین شرکت‌ حسابداری در ایران است که این خدمات را با به‌روزترین نرم افزارهای مالی دنیا انجام می‌دهد. اگر شما هم برای واحدهای صنعتی خود به خدمات حسابداری صنعتی مناسب و باکیفیت نیاز دارید،‌ در وب سایت رایان محاسبان خدمات مورد نظر خود را جست‌وجو کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

سوالات متدوال خدمات حسابداری صنعتی

بهترین شرکت خدمات حسابداری صنعتی چه شرکتی است؟

شرکت رایان محاسبان با بیش از بیست سال سابقه ارائه خدمات حسابداری در حوزه‌های مختلف، یکی از بهترین گزینه ها در زمینه امور حسابرسی و حسابداری صنعتی در ایران است.

خدمات حسابداری صنعتی شامل چه مواردی است؟

از جمله این خدمات میتوان به تنظیم و تدوین صورت‌های مالی، مدیریت و تسهیل فرآیندهای مالیاتی و مدیریت هزینه‌ها و سودآوری اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *