حسابداری شرکت های حمل و نقل در کنترل و بررسی امور مالی آن ها اهمیت زیای دارد. شرکت های حمل و نقل و باربری هم مانند هر کسب و کار دیگری بهصورت ماهانه، هزینهها، برگ خریدها و اسناد مالی مرتبط با صدور بارنامهها را دارند و به خدمات حسابداری نیاز دارند. اما انواع روشهای حسابداری در تمام شرکتها یکسان نیست. به همین دلیل حسابداری شرکت های حمل و نقل با دیگر شرکتها هم در این اصول ثانویه متفاوت هستند و باید با توجه به آن ها انجام شود.
خدمات حسابداری شرکت های حمل و نقل
حسابداری شرکت های حمل و نقل و یا شرکت های باربری به معنی رسیدگی به حساب درآمدها، فاکتورها و هزینه های قابل قبول مالیاتی و هزینه های دیگر است. در همه مشاغل، حسابداری اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که تعداد فاکتورهای خرید و فروش و مدارک هزینهها در شرکت های حمل و نقل بیشتر است، حسابداری از مهمترین تخصصها در این شرکتها به حساب میآید و یکی از دلایلی که این کار به شرکت حسابداری برون سپاری می شود، پیچیدگی این نوع حسابداری می باشد.
به عبارتی دیگر با توجه به آمار بالای حمل و نقلها، باید حسابهای مربوطه مدیریت شده و طبق برنامه پیش بروند. در این صورت حسابرسی تمام حساب و کتابهای شرکت به درستی انجام میشوند.
نکته مهم: در حسابداری شرکت های حمل و نقل باید یک حسابدار متخصص و آشنا با بارنامهها حضور داشته باشد تا بتواند اطلاعات تمام حسابهای این شرکت را با اطلاعات دقیق مانند تاریخ، مبلغ به عدد و حروف در فاکتورهایی تحت عنوان باربری ارائه دهد. بارنامههایی که تحت بررسی حسابدار قرار میگیرند، شامل حق کمیسیون، حق اداره راه، حق پایانه و بیمه حمل بار هستند. علاوه بر این موارد، جمع تمام هزینههای خرج شده، سودها و درآمدها هم محاسبه میشوند.
تفاوت خدمات حسابداری شرکت های حمل و نقل با دیگر شرکت ها
حسابداری یک علم گسترده است که خدمات آن با توجه به نوع کسب و کار با دیگر مجموعه ها فرق می کند. به همین دلیل اسناد و مدارک موجود در شرکت های حمل و نقل باعث شده حسابداری در این شرکتها نسبت به شرکت های دیگر تخصصیتر باشد. همچنین حسابداری که رسیدگی به حسابهای این شرکتها را بر عهده دارد، باید روند حسابرسی در شرکت های باربری را به خوبی بلد باشد. در این صورت میتواند هزینهها، سودها و درآمدها را ثبت و بررسی کند. این حساب و کتابها در شرکت های دیگر به اندازه شرکت های باربری، پیچیده نیست.
مراحل حسابداری شرکت های باربری
برای انجام حسابداری شرکت های باربری باید مراحل زیر انجام شود:
انبار نامه: انبار نامه یا رسید انبار، برگههای رسید و فاکتورهای خاصی هستند که حسابدار باید امور تحویل و تخلیه از انبار را به شکل صحیح پیگیری کند.
مرحله کریری: در این مرحله که کریری نام دارد، مدارک باربری بینالمللی و شرکت های حمل و نقل هوایی ارائه میشوند که حسابدار باید در مرحله جداگانهای آنها را پیگیری و حسابرسی کند.
مرحله فورواردی: بخش دیگری از حسابداری در شرکت های حمل و نقل شامل عقد قرارداد با شرکت های سازنده محصولاتی است که این شرکت باربری قصد دارد بارهای آنها را حمل کند. تولیدکنندگان یا گیرندگان کالاها، مدارک لازم را به شرکت باربری ارائه میدهند. حسابدار باید معاملات مالی با شرکتها را پیگیری کند و دستمزد رانندگان را بپردازد.
دسته بندی هزینه ها و مخارج در حسابداری شرکت های باربری
برای حسابداری شرکت های حمل و نقل در اولین قدم یک حسابدار باید پیگیری حساب های شرکت را انجام دهد که عبارتند از:
حسابرسی خرجهای عادی و اداری شرکت
حسابرسی مخارج لازم برای عرضه و فروش
مخارج مالی
حسابرسی و پرداخت دستمزد رانندگان و کارمندان
خرجهای لازم برای موارد استهلاکی
علاوه بر موارد گفته شده حسابدار شرکت های حمل و نقل باید موارد زیر را هم در نظر داشته باشند.
حمل و نقل
انبارداری
بازاریابی
بسته بندی
تبلیغات
حسابرسی هزینه حمل در داخل
حسابرسی حمل به خارج
حسابرسی حمل و نقل به داخل
حسابداری حمل و نقل در کسب و کارهای مختلف چه اهمیتی دارد؟
حسابداری حمل و نقل هوایی و زمینی بخش مهمی از صنعت لجستیک محسوب می شود. با کمک حسابداری حمل و نقل میتوان منابع مالی و هزینههای حمل و نقل را مدیریت و بهینهسازی کرد. در ادامه توضیح میدهیم که حسابداری حمل و نقل چه اهمیتی دارد.
ارائه اطلاعات مالی بهصورت دقیق: حسابداری شرکت های حمل و نقل کمک میکند مدیران، اطلاعات دقیقی از وضعیت حسابهای شرکت داشته باشند. مدیران این شرکتها با استفاده از اطلاعات به دست آمده، هزینههای مرتبط با حمل و نقل را بررسی میکنند، برآورد جامعی از سود به دست آمده دارند و برای بهبود عملکرد مالیاتی شرکت بهتر تصمیم میگیرند.
بررسی و کنترل مقدار هزینهها: مدیران با استفاده از اطلاعات به دست آمده توسط حسابداری حمل و نقل، هزینهها را بررسی و کنترل میکنند. آنها میتوانند از طریق بهینهسازی منابع مالی و حذف هزینههای اضافی، وضعیت و عملکرد مالی شرکت را بهبود ببخشند.
اخذ تصمیمهای استراتژیک: مدیران با استفاده از اطلاعات حسابداری شرکت های حمل و نقل هوایی و زمینی میتوانند برای تغییر روشهای حمل و نقل، خرید جدیدترین تجهیزات و توسعه شبکه حمل و نقل تصمیمهای بهتری بگیرند.
پیش بینی از امور مالی و برنامهریزی برای آن: مدیران از این اطلاعات استفاده میکنند تا تامین منابع مالی مورد نیاز و مدیریت هزینههای آینده شرکت را انجام دهند.
جلوگیری از مشکلات مالی و قانونی با رعایت الزامات آن: شرکتها با کمک حسابداری حمل و نقل میتوانند گزارشدهی، قوانین و مدیریت مالی را به طور دقیق رعایت کنند. با رعایت این الزامات جلوی خیلی از مشکلات مالی و قانونی گرفته می شود.
خدمات هزینه های سربار در شرکت های باربری
هزینه های سربار هر چند مستقیم نیستند، اما تاثیر زیادی در مخارج دارند. مخارجی که مربوط به نقلوانتقالات هر کالایی با عنوان تولید غیرمستقیم هستند، هزینههای سربار در حسابداری شرکت های حمل و نقل محسوب میشوند. حمل محصولات اولیه و خام از انبار به خط تولید هم بخشی از این هزینههای سربار هستند.
ثبت در حسابداری شرکت های باربری به چه صورت است؟
ثبت اهمیت زیادی در امور حسابداری و کنترل بخش های مختلف مالی دارد؛ بنابراین یکی از مهمترین تخصصهایی که باید یک حسابدار شرکت حمل و نقل داشته باشد، ثبت در حسابداری است. همه فاکتورها، رسیدها و اسناد عرضه شده در جریان مالی یک شرکت جزو ثبت اسناد حسابداری هستند که حسابرسی آنها توسط نرم افزارهای مخصوصی صورت میگیرد. ثبت در حسابداری شرکت های حمل و نقل را باید به عنوان پایه و اساس حسابداری در این شرکتها در نظر گرفت؛ زیرا در صورت کم کاری یا بروز مشکل در ثبت حسابداری اسناد، کل مسیر حسابداری در شرکت های باربری به مشکل میخورد.
ثبت اسناد مخارج باربری چیست ؟
اسناد مخارج باربری شامل اسنادی هستند که تعیین میکنند هزینههای بار باید بر عهده فرستنده یا گیرنده بارها باشد. بعد از توافق این موضوع بین خریدار و فروشنده، شرکت حمل و نقل هم باید در جریان این توافق قرار بگیرد. به طور کلی در شرکت های حمل و نقل اینکه چه کسی پرداخت هزینهها را ثبت میکند و هزینهها توسط فروشنده یا خریدار پرداخت میشوند، اهمیت زیادی دارند. اگر خریدار پرداخت هزینههای حمل و نقل را بر عهده بگیرد، کالا بهصورت FOB بندر مبدا (پرداخت هزینه حمل و نقل + حمل و نقل به بندر) به فروش میرسد. اگر فروشنده، هزینههای حمل و نقل را بپردازد، کالا بهصورت FOB بندر مقصد فروخته می شود.
پرداخت هزینه حمل و نقل توسط خریدار یا (FOB بندر مبدا)
در این حالت هزینه حمل و نقل توسط خریدار، پرداخت و در حسابی به عنوان حساب خرید کالا واریز می شود. در نتیجه هزینه حمل و نقل در حساب دارایی مربوطه قرار میگیرد. برخی از این موسسات، هزینه باربری را در حسابی تحت عنوان حمل بار یا حمل و نقل قرار میدهند و باقی مبلغ آن به حساب سود و زیان در پایان دوره مالی اضافه می شود. در برخی موارد فروشنده هزینه حمل و نقل توافقی با خریدار را همراه با حساب اصلی آن دریافت میکند. در این حالت اگر فروشنده تخفیفی بدهد، هیچ تخفیفی شامل هزینه حمل بار نمی شود.
پرداخت هزینه حمل و نقل توسط فروشنده یا (FOB بندر مقصد)
در این حالت هزینه حمل بار توسط فروشنده و در حسابی تحت عنوان هزینه حمل و نقل، هزینه تحمیل یا موارد مشابه پرداخت می شود. در ارتباط با سود و زیان فروشنده، مجموع این هزینهها به عنوان هزینههای فروش نامیده شده است. در حالت FOB بندر مقصد، هزینه حمل و نقل به حساب مشتری واریز می شود. هیچ تخفیفی به هزینه حمل و نقل تعلق نمیگیرد و فقط شامل هزینه اصلی خود محصول و توافقی بین خریدار و فروشنده است.
نحوه محاسبه درآمد یک شرکت حمل و نقل
درآمدها در یک شرکت حمل و نقل بر اساس بارنامههای صادر شده، محاسبه میشوند. صدور این بارنامهها هر چند روز یکبار صورت میگیرد. همچنین باید هزینه متوسطی را که برای هر حمل و نقل در نظر گرفته شده هم محاسبه کرد. تمام این موارد با توجه به روزهای کاری شرکت، تعیینکننده درآمد یک شرکت باربری هستند.
با توجه به استانداردهای سالانه تعیین شده برای این شرکتها، هزینههای در نظر گرفته شده و مخارج آینده، برقراری و تعادل در درآمدهای یک شرکت حمل و نقل صورت میگیرد. این موارد و رسیدگی به امور مالی، شامل موارد هزینه شده، دریافت شده و مالیاتها هستند که به برقراری این تعادل کمک شایانی میکنند. اصلیترین وظیفه حسابدار در حسابداری شرکت های حمل و نقل، ایجاد تعادلی میان مخارج و درآمدها است.
انواع اسناد حمل و نقل باری (فرمهای مورد نیاز)
متعارف یا متداول (Conventional) | خاص (Special) |
بارنامه | سیاهه گواهی شده |
پیشفاکتور | سیاهه تایید شده |
فاکتور تجاری | گواهی وزن |
گواهی مبدا | سیاهه کنسولی |
لیست بستهبندی یا عدل بندی | گواهی آنالیز سازنده کالا |
گواهی آزمایش یا بازرسی | گواهی بهداشت و سلامت |
گواهی صادرات | گواهی ضدعفونی |
نقش دارایی در حسابداری شرکت های حمل و نقل
نظارت اصولی و همهجانبه داراییها از موارد مالی شرکت های حمل و نقل، جلوی تخلف و کم کاری دریافت هزینهها در این شرکتها را میگیرد. در واقع داراییها، تمام درآمدها و هزینههای این شرکتها را بر اساس اصول مصوباتی کشور بررسی میکنند. تمام امور مالیاتی یک شرکت حمل و نقل تحت نظر داراییها قرار میگیرند و با تعیین مالیات لازم برای آنها، توازنی میان هزینهها و درآمدها ایجاد می شود.
تعریف بارنامه در حمل و نقل و انواع آن
شرکت حمل و نقل بعد از دریافت کالا، سندی تحت عنوان بارنامه را صادر میکند. بارنامه، قرارداد حمل کالا نیست. این سند نشان میدهد که قراردادی برای حمل کالا منعقد شده و قبل از صدور بارنامه توافقات لازم برای حمل بار به عمل آمده است. انواع بارنامهها در شرکت های حمل و نقل یا باربری صادر میشوند:
- بارنامه برای حمل و نقل دریایی
- بارنامه برای حمل و نقل هوایی
- بارنامه برای حمل و نقل زمینی
- راه نامه راهآهن
- رسید نامه پستی
نکات ثبت حسابداری برای شرکت های حمل و نقل
حسابدار باید فرایند درآمد شرکت حمل و نقل هوایی و زمینی را که در آن کار میکند، به خوبی بشناسد. شرکت حمل و نقل برای حمل بار مشتریان از رانندگان میخواهد بار را به مقصد برسانند و طی فرایند انتقال بار از فروشنده به خریدار باید بارنامه صادر شود.
بارنامههای تجمیعی برای حسابداری شرکت های حمل و نقل باید بهصورت خام خریداری شوند. این بارنامهها که با شمارههای ثبت شده در شرکت حمل و نقل وجود دارند، توسط حسابداران شرکت تکمیل میشوند.
در صورت خرابی بارنامه، باید گزارش بارنامه خراب شده به شرکت حمل و نقل صورت بگیرد.
پرداخت بارنامهها بهصورت تجمیعی انجام می شود.
حسابداری شرکت های حمل و نقل باید به دست افراد کاربلد سپرده شوند.
صدور سند حسابداری را در دستور کار خود قرار دهید.
هزینه بیمه بار، هزینه بیمه خودرو، هزینه حمل، هزینه سوخت و… در صورت وجود باید در بارنامه نوشته شوند و مشتری از آنها اطلاع پیدا کند.
نرم افزار حسابداری شرکت های حمل و نقل h2
برای حسابداری شرکت های حمل و نقل باید از نرم افزار یکپارچهای استفاده کرد که قسمتهای مختلفی مانند انبارداری، خزانه، حسابداری، درخواست حمل و بارنامه را دارد. در این صورت کاربر با استفاده از نرم افزار برای هر درخواست حمل بار سفارش داده شده، بارنامه تنظیم میکند.
در بارنامه باید اطلاعاتی مانند هزینههای حمل، میزان کالای مورد حمل، اطلاعات راننده، خودرو، مبدا، مقصد، صاحب بار و تحویل گیرنده آن نوشته شود. بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های حمل و نقل باید بتواند برای هر بارنامه، یک سند حسابداری صادر کند. ثبت طلب راننده، بدهی صاحب بار برای کمیسیون حمل و سایر اقلام هزینهای در این سند الزامی است.
اصطلاحات کاربردی در حسابداری شرکت های حمل و نقل
- اسناد حمل: سند قرارداد حمل، رسید دریافت کالا، سند مالکیت و اسنادی که در صورت بروز خسارت، شرکت میتواند با آن از بیمه خسارت بگیرد، اسناد حمل هستند.
- بارنامه: مدرکی که برای حمل یک بار ارائه می شود، بارنامه است. بارنامه در حمل و نقل بینالمللی کشتیرانی تحت عنوان بیل آف لیدینگ، در جاده و هواپیما با اصطلاح CMR و در راهآهن با اصطلاح CIM شناخته می شود.
- ترانشیپ: روشی گمرکی که به وسیله آن کالا با وسیله حمل و نقل وارد منطقه گمرکی می شود و بعد با وسیله حمل و نقل دیگری به سمت مقصد میرود.
- پروفرما: سیاهه، پیش فاکتور یا پروفرما، سندی است که فروشنده از مبدا آن را به عنوان پیشنهاد فروش، تعیین ارزش و شرایط فروش صادر میکند. مرکز تهیه و توزیع مربوطه هم باید آن را تایید کند.
- CIF: در سیستم حمل و نقل دریایی به بهای تمام شده یک کالا روی عرشه کشتی، CIF گفته می شود. با مجموع هزینههای زیر میتوان مقدار آن را به دست آورد:
)بها کالا در شهر مبدا + هزینه بستهبندی + هزینه کرایه حمل تا بندر در کشور مقصد + هزینه بیمه تا مقصد(
- کاپوتاژ: حمل کالا از یک بندر به بندری در کشور دیگر یا از یک گمرک به گمرک دیگر از طریق کشورهای همجوار را کاپوتاژ میگویند. برای کاپوتاژ، اجرای تشریفات گمرکی و تنظیم دو نوع اظهارنامه گمرکی هنگام خروج کالا از کشور و ورود کالا به کشور دیگر الزامی است.
- VGM: به جرم ناخالص تایید شده یا تاییدیه وزن کانتینر، VGM میگویند. این مولفه وزن کانتینر حملکننده، تمام متعلقات محموله و تمام اقلام همراه بار را نشان میدهد.
- ارزش گمرکی کالاهای صادراتی: به مجموع ارزش مالی کالاها طی فرایند صادرات از کشوری به کشور دیگر، ارزش گمرکی کالاهای صادراتی میگویند. این مولفه، مجموعی از هزینههای حمل و نقل، بستهبندی، بیمه و سایر هزینههای مربوط به ارسال کالا است که به ارز واقعی یا ارز محلی محاسبه می شود.
- اسناد مثبته گمرکی: این اسناد برای تشریفات گمرکی صادر میشوند و نشان میدهند که کالا بهصورت قانونی و مورد تایید وارد کشور شده است. اطلاعات در این اسناد باید مطابق اطلاعات کالای وارداتی باشند.
- اظهارنامه کالا (اظهارنامه گمرکی): سندی که در آن تمام اطلاعات و مشخصات مربوط به کالا از طریق صاحب آن به گمرک ارائه می شود.
- اظهارنامه ورود یا خروج: سندی که مسئول حمل و نقل یا نماینده آن برای ورود یا خروج وسیله نقلیه به گمرکی ارائه میکند. در این اظهارنامه، اطلاعات مربوط به مسیر سفر، بار، وسیله حمل و نقل، ملزومات و کارکنان نوشته میشوند.
- اظهارنامه مبدا: یک سند بینالمللی که توسط اتاق بازرگانی بینالملل، تنظیم و ارائه شده و کشور سازنده کالا را معرفی میکند. در اظهارنامه مبدا، شرح کاملی از مبدا کالای سازنده نوشته شده است.
- فله: کالاهایی مانند شکر، گندم، حبوبات و علوفه که بدون هیچگونه پوشش یا لفافی حمل میشوند.
- کارنه تیر: سند ترانزیتی بینالمللی حمل کالا از راه زمینی برای عبور وسیله نقلیه از کشورهای بین مبدا و مقصد که در کشور مبدا صادر می شود.
- کارنه دو پاساژ: گذرنامه وسیله حمل و نقل جادهای برای ورود موقت
- اعلامیه ارز: سندی بانکی برای ارائه ارز انتقالیافته بهمنظور خرید کالا، هم ارز ریالی آن و تاریخ گشایش اعتبار
- بارانداز: فضایی سرپوشیده بدون دیوار (دیوار در یک طرف یا چند طرف آن وجود ندارد.) برای نگهداری و حفظ کالاها از برف، باران و تابش نور خورشید
- بار نویسی: نوشتن ریز اطلاعات کالا هنگام تخلیه از وسیله نقلیه توسط مامورین مخصوص
- درابک: نوعی مالیات یا عوارض برای ورود کالا به یک کشور یا خروج از آن
- دمپینگ: عرضه کالا با قیمتی کمتر از هزینه نهایی تولید
- فعالیت کریر: حمل و نقل مستقیم کالا از مبدا به مقصد توسط متصدی حقیقی یا حقوقی حمل بار از طریق حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی
حسابداری شرکت های حمل و نقل هوایی و زمینی چه چالش هایی دارد؟
تغییرات قیمت سوخت، بزرگترین چالش در حسابداری حمل و نقل شرکتهای هوایی و زمینی است. تغییر در قیمت سوخت تاثیر زیادی روی هزینههای حمل و نقل میگذارد. در نتیجه باید به طور منظم مورد ارزیابی قرار بگیرد.
مدیران شرکتها و هر فردی نمیتواند قوانین مالیاتی حسابداری حمل و نقل هوایی و زمینی را به خوبی درک کند.
قوانین و مقررات مربوط به حسابداری حمل و نقل دائما در حال تغییر هستند. بنابراین باید از یک حسابدار کمک بگیرید که این قوانین و مقررات را دائما مورد بررسی قرار دهد.
حسابداری حمل و نقل چه نقشی در مدیریت مالی شرکتها دارد؟
حسابداری حمل و نقل یکی از شاخههای حسابداری صنعتی است که در آن تراکنشهای مالی و مدیریتی در زمینه حمل و نقل ثبت و بررسی میشوند. حسابدار در این حوزه باید درآمدها، هزینهها، بدهیها و داراییهای مربوطه را ثبت و تحلیل کند. در ادامه توضیح میدهیم که با حسابداری حمل و نقل چگونه میتوان امور مالی شرکتها را مدیریت کرد.
نحوه ثبت تراکنشات مالی و آنالیز آن ها
ثبت درآمدها، قراردادهای حمل و نقل، هزینههای مرتبط با نگهداری و تعمیرات خودروها، هزینههای سوخت و سایر هزینهها جزو تراکنشهای مالی مرتبط با حمل و نقل هستند که حسابدار باید آنها را ثبت و تحلیل کند. مدیران شرکتها با استفاده از این اطلاعات میتوانند از طریق آنالیز این تراکنشها بهصورت دقیق از هزینهها و درآمدهای مرتبط با حمل و نقل آگاه شوند. در نتیجه بهترین برنامه های مدیریتی را برای کم کردن هزینهها و بهبود عملکرد مالی در شرکت تدوین میکنند.
تدبیری برای داراییها و بدهیها
حسابداری حمل و نقل به مدیریت داراییها و بدهیها کمک میکند. بهگونهای که مدیران شرکتها با این شاخه از حسابداری، میتوانند تدبیری برای بدهیهای مرتبط با حمل و نقل داشته باشند.
برنامهریزی مالی برای آینده
مدیران شرکتها به وسیله حسابداری حمل و نقل و تحلیل دقیق درآمدها و هزینههای مرتبط با این بخش از شرکت، برنامهریزی مناسبی برای آینده تدوین میکنند. این برنامهریزی شامل برنامه های سرمایهگذاری، تخصیص منابع مالی و بودجهبندی است.
گزارش مالی
از طریق حسابداری حمل و نقل، گزارشهای مالی دقیقی در اختیار مدیران شرکتها قرار میگیرند. مدیر هر شرکتی با استفاده از این گزارشهای مالی به اطلاعات مهم، دقیق و درستی دست پیدا میکند. در نتیجه صاحبان یک شرکت با اطلاعات این گزارشها میتوانند خیلی راحتتر اعتماد سرمایهگذاران را جلب کنند.
تحلیل امور مالی و پیش بینی
در حسابداری حمل و نقل، ابزارهایی برای پیش بینی و تحلیل امور مالی هم وجود دارد. مدیران شرکتها با استفاده از ابزارها و روشهای تحلیل امور مالی، عملکرد مالی شرکت را پیش بینی و برنامه هایی را بهمنظور بهبود وضعیت مالی اجرا میکنند. در نتیجه برای سرمایه گذاری و برنامه های مالی، بهترین تصمیمها را میگیرند.
سوالات متداول
آیا حق بیمه، حق اداره راه و حق پایانه متغیر هستند؟
در شرکت های حمل و نقل برای حسابرسی به این موارد باید مطابق اسناد مثبته موجود، عمل کرد.
شرکت های حمل و نقل چگونه میتوانند ارزش افزوده را بپردازند؟
در حسابداری این شرکتها، ارزش افزوده را باید در قسمت حق اداره راه پرداخت کرد.
پیش کرایه و پس کرایه را چه کسی میپردازد؟
فروشنده، پیش کرایه و خریدار، پس کرایه را به راننده میپردازد.
درآمد شرکت های حمل و نقل از کجاست؟
شرکت های حمل و نقل باید کمیسیون خود را از راننده دریافت کنند.
منظور از پیش کرایه چیست؟
وجهی که از فروشنده طبق توافق طرفین پرداخت می شود، پیش کرایه نام دارد.
منظور از پس کرایه چیست؟
وجهی که از خریدار طبق توافق طرفین پرداخت می شود، پس کرایه نام دارد. پس کرایه بر اساس نوع بار محاسبه شده و درصدی از کل کرایه حمل است که به عنوان بیمه بار به یکی از دفاتر بیمه پرداخت می شود.
حق کمیسیون یعنی چه؟
مبلغی که شرکت حمل و نقل از رانندگان دریافت می کند، حق کمیسیون است.
2 پاسخ
با سلام
سوال نحوه سند زدن و حشابداری شرکتهای حمل ونقل نفتی که قرارداد با شرکت پیمانکار می بندن چطور هست ممنونم راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر حسابداری این شرکت ها با سایر شرکت ها تفاوتی ندارد اما در خصوص پیمانکارها به صورت کسورات بیمه، حسن انجام کار و مالیات مکسوره خواهد بود.