مالیات شرکت های تازه تاسیس و 5 باور اشتباه

رایان محاسبان

مالیات شرکت های تازه تاسیس

زمانی که یک کسب و کار شروع به فعالیت می کند و در قالب یک شرکت به کارش خود ادامه می دهد یک سری مطالب را باید بداند. متاسفانه مدیران عامل این شرکت ها یا صاحبان کسب و کار در آغاز مسیر یک سری باورهای غلط درمورد موارد و امور مالیاتی دارند که همین ها در آینده سبب می شود تا هزینه ها و جریمه های زیادی را پرداخت کنند. در این مقاله در رایان محاسبان به اصلاح باورهای غلط مالیات شرکت های تازه تاسیس پرداخته ایم و رایج ترین اشتباهات مالیاتی که ممکن است در این زمینه انجام بدهید را توضیح داده ایم.

اشتباهات رایج درمورد مالیات شرکت های تازه تاسیس

مالیات یکی از مهم ترین منابع تامین نیازهای دولت در  حال حاضر است، به همین دلیل برای دریافت و انجام مراحل آن سخت گیری های زیادی می کند. شرکت های تازه تاسیس باید حواس شان به امور مالیاتی باشد و یک سری اشتباهات را از روی اطلاعات و اگاهی کم در این زمینه انجام ندهد. یکی از اشتباهات رایج آن ها به شرح ذیل است:

اشتباهات رایج مالیات شرکت تازه تاسیس

اشتباه اول

اولین باور غلط مالیاتی شرکت های تازه تاسیس این است که برخی گمان می کنند سال اول معافیت مالیاتی وجود دارد؛ در صورتی که اصلا همچین قانونی وجود نداره، یعنی این که مالیات هیچ ربطی به سابقه و قدمت شرکت نداشته و از همان سال اول اگه درآمد داشته باشید و سوده باشید مالیات محاسبه می شود، بنابراین باید تکالیف مالیاتی از همان ابتدای فعالیت انجام شود و صاحبان شرکت های تازه تاسیس حواسشان به هزینه ها، پرداختی ها، حقوق و دستمزد و … باشد.

دومین اشتباه رایج مالیاتی شرکت های تازه تاسیس

شرکت های تازه تاسیس اگر امور مالیاتی خود را بدانند و از انجام یک سری اشتباهات رایج خودداری کنند، می توانند نه تنها مالیات خود را در زمان موعد و به درستی پرداخت کنند، بلکه شامل عفو و بخشودگی های مالیاتی نیز شوند، به همین دلیل دانستن این اشتباهات برای شرکت های تازه تاسیس بیش از هر چیز دیگری در زمینه امور مالیات اولویت دارد.

اشتباه دوم مدیران شرکت های نوپا فکر می کنند چون درآمد آن ها پایین بوده اداره دارایی مالیات نمی گیرد در صورتی که مالیات یه فرمول ثابت و مشخصی داشته که بر اساس مبلغ سود تعیین می شود چه کم باشه چه زیاد هیچ تفاوتی ندارد.

اشتباه سوم درمورد مالیات شرکت های نوپا

اظهارنامه نقش مهمی در امور مالیاتی دارد. اظهارنامه مالیاتی در واقع نوعی کارنامه مالی محسوب می شود که کسب و کارها به سازمان امور مالیاتی آن ها را تحویل می دهند. اظهارنامه مالیاتی ارائه اطلاعات و اسنادی به سازمان امور مالیاتی است که توسط مودیان و مشمولین مالیات انجام می شود تا با توجه به آن ها اداره مالیات، یک سری مبالغ را به عنوان مالیات برای آن ها تعیین کند.

اشتباه سوم اینکه گاهی شرکت تازه تاسیس تصور می کنند نیازی نیست اظهارنامه ثبت کنند چرا که گمان می کنند که هیچ کاری انجام نداده اند و خرید و فروشی نداشته اند، ولی به هر حال هزینه کارمزد بانکی و موارد دیگه که وجود داشته و همان ها را می بایست در اظهارنامه وارد کرده و به اداره سازمان امور مالیاتی کشور نشان دهید.

در صورت عدم ارسال و تکمیل اظهارنامه مالیاتی حتی اگر شرکت تازه تاسیس باشید، شامل ۳۰ درصد جریمه مالیاتی غیر قابل بخشودگی خواهید شد.

چهارمین اشتباه  ( پرونده های مالیاتی )

پرونده مالیاتی به پرونده هایی می گویند که پس از ثبت نام، برای مودیان در سازمان امور مالیاتی کشور تشکیل می شود و سازمان امور مالیاتی روی آن ها تاکید و بررسی دقیق دارد.

به همین دلیل باور غلط چهارم برای تشکیل پرونده است. شرکت های تازه تاسیس به اشتباه گمان می کنند که بعد از ثبت شرکت تشکیل پرونده مالیاتی داده نشده و ولی اداره ثبت شرکت‌ ها به طور مستمر و مداوم لیست شرکت ‌های ثبت شده و تازه تاسیس را در اختیار سازمان مالیاتی قرار داده و آن ها حتماً از وجود شرکت های جدید خبر دارند.

اشتباه و باور غلط پنجم

باور غلط 5 این هست که بعضی از شرکت هایی که تازه تاسیس شده اند، فکر می کنند چون عدم فعالیت داشته اند؛ پس نیازی نیست که تکالیف مالیاتی را هم انجام بدهند. ولی عدم فعالیت اصلاً دلیل بر عدم انجام تکالیف مالیاتی نیست شرکتی که عدم فعالیت داره باید دفاترش را از اداره ثبت شرکت ها دریافت کند و اظهارنامه عملکرد را ارسال کند و اظهارنامه را باید به صورت صفر رد کند.

البته عدم فعالیت شرایط خاصی دارد به عنوان مثال مثلاً حساب بانکی شرکت هیچ گردشی نباید داشته باشه و باید تراکنش های بانکی صفر باشد پس بنابراین اگر عدم فعالیت هم هستید باید تکالیف مالیاتی رو انجام دهید.

زمان تشکیل پرونده مالیاتی شرکت های تازه تاسیس

تا به این جا با باورهای غلط شرکت های تازه تاسیس آشنا شده ایم؛ اما باید بگوییم که پرونده مالیاتی، قلب امور و تکالیف مالیاتی محسوب می شود که با توجه به آن ها سازمان امور مالیات، برای کسب و کارهای مختلف، مبالغ مالیاتی را تعیین می کند. به همین دلیل باید پرونده های مالیاتی کسب و کارهای تازه تاسیس در زمان مناسب تشکیل شود و همین طور اطلاعات آن به صورت کامل ثبت شده  به اداره مالیات تحویل داده شود.

پرونده مالیاتی شرکت نوپا

چه زمانی باید پرونده مالیاتی تشکیل بدهم؟

صاحبان کسب و کاری که تازه کسب و کارشان را شروع کردند یا میخواهند کسب و کاری را شروع کنند این دغدغه رو دارند که ما چه زمانی باید تو سیستم مالیاتی ثبت نام کنند؟ و تشکیل پرونده مالیاتی بدهند؟

خیلی وقت ها هم این تصورات رو دارند که ما چون تازه تاسیس هستند تا یک سال اداره مالیات کاری با ما نداشته و به ما مهلت داده که ما میتوانند هر کاری می‌ خواهند را انجام بدهند و بعد برای ثبت نام اقدام کنند یا اینکه گاهی بیان می کنند چون ما هنوز سودی نکردیم که بخوایم مالیاتی پرداخت کنیم و داریم زیان میدهیم و چون اول کار هست پس نیازی به ثبت نام نیست یا اینکه ما اگر که ثبت نام کنیم در سیستم مالیاتی و پرونده ایجاد کنیم باید مالیات پرداخت کنیم از اون موقع پس بنابراین ثبت نام نمی کنیم که فعلاً مالیاتی ندهیم و سال های بعد تشکیل پرونده می دهیم.

در صورتی که هیچ کدام از این تصورات واقعیت ندارد و اصلاً هیچ کدوم از این موارد ربطی به تشکیل پرونده مالیاتی ندارند. در قانون مشخصاً تکالیف صاحبان کسب و کار را اعلام کرده و مشخص کرده که چه زمانی باید ثبت نام اداره مالیاتی خود را انجام دهند و تشکیل پرونده بدهند.

آیا لازم هست پرونده مالیاتی تشکیل بدهم؟

سازمان امور مالیاتی در ماده ۴۸ قانون مالیات‌های مستقیم گفته که اشخاص حقوقی و شرکت‌ها موظفند ظرف 2 ماه از تاریخ ثبت شرکت نسبت به پرداخت حق تمبر اقدام کنند یعنی به نوعی گفته شده که ظرف دو ماه باید تشکیل پرونده مالیاتی داده بشه و همینطور در تبصره ۳ ماده ۱۷۷ گفته شده که صاحبان مشاغل مکلف ‌اند ظرف چهار ماه از تاریخ شروع فعالیت خود مراتب رو کتباً به اداره امور مالیاتی اعلام کنند یعنی در اینجا هم گفته شده ظرف ۴ ماه صاحبان مشاغل باید تشکیل پرونده مالیاتی بدهند.

تشکیل دادن یا تشکیل ندادن پرونده مالیاتی اصلا به دلخواه صاحبان مشاغل نیست و اصلاً دخل و تصرفی نم یتوانند در آن داشته باشند قانون کاملا مشخص کرده که چه کاری باید انجام بدهند و حتی اگر تشکیل پرونده مالیاتی رو انجام ندهند. سازمان امور مالیاتی برای آن ها تشکیل پرونده داده و این کار برای آن ها خیلی بدتر است چرا که جرایم و عواقب دیگه هم در کنارش خواهد داشت.

چطور سازمان امور مالیاتی، اطلاعات شرکت های تازه تاسیس را دریافت می کند؟

سازمان امور مالیاتی راهکار های زیادی برای پیدا کردن صاحبین کسب و کار دارد. مثلاً اداره ثبت شرکت‌ها موظف است که صورت شرکت‌هایی که تازه ثبت شده اند را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد یا خود سازمان امور مالیاتی میتواند از طریق تراکنش های بانکی متوجه فعالیت یا عدم فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی شود . حتی از طریق معاملات فصلی سازمان امور مالیاتی متوجه می شود که آیا یک معدی صاحب کسب و کار فعالیتی داشته و خرید و فروش داشته است یا خیر؟ پس بنابراین بهتره به جای فرار از تشکیل پرونده مالیاتی یه برنامه ریزی مناسب برای این کار داشته باشیم و بدانیم که چه زمانی باید ثبت در سامانه های دارایی را انجام بدیم و تشکیل پرونده دهیم و تکالیف مالیاتی را در ادامه انجام دهیم.

نکته مهم درمورد مالیات شرکت های تازه تاسیس

موضوع مهم این است که وقتی یک شرکت تازه تاسیس را راه اندازی می کنیم. نکاتی رو باید بهش توجه کنیم مثلا اینکه در شرکت ‌های تازه تاسیس انتظارات از شرکت حسابداری کمی زیادتر هست و باید دقت شود که اشتباهات اولیه یک حسابدار رو مرتکب نشیم و باید به انواع شرکت‌ها و نقاط پرخطر هر کدوم آشنایی داشته باشیم و باید به فرایند ثبت شرکت‌ها و قوانین مالیاتی مربوطه‌اش کاملاً تسلط داشته باشیم، در این صورت است که می توانید تکالیف مالیاتی را به خوبی انجام داده و تمام امور را بررسی و سامان دهی نمایید.

آیا شرکت تازه تاسیس باید گزارش معاملات فصلی را ارسال کند یا خیر؟

اگر شما شرکت تازه تاسیس دارید و هنوز هیچ هزینه و هیچ خرید و فروشی و هیچ درآمدی نداشته باشید نه لازم نیست ارسال کنید ولی اما اگر حتی یک هزینه کوچک را پرداخت کرده باشید یا یه درآمد کوچک داشته باشید حتماً باید صورت معاملات مربوط به همون فصل رو تهیه و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید.

اگر شروع فعالیت شرکت در اواسط یا اواخر یک فصل باشد ارسال اطلاعات مالیاتی به چه صورت است؟

اگر شرکتی وسط یک فصل شروع کرده و ثبت شده ملاک عمل از همان تاریخی که شروع کرده مثلاً شرکت شما توی 25 خرداد ماه استارت خورده شما باید بابت اون ۵ روز باقی مانده آن فصل حتماً صورت معاملات را تکمیل و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید.

باید به شما بگوییم که به صورت کلی مالیات از ریز موارد مختلفی برخوردار است، به همین دلیل برای صاحبان و مالکان شرکت های تازه تاسیس بهتر است برای انجام مراحل امور مالیاتی و طی کردن مسیر تکالیف مالیاتی خود، از مشاوره و راهنمایی های شرکت های تخصصی که در زمینه مسائل و کارهای مالیاتی فعالیت می کنند، بهره بگیرند، اگر از همان ابتدای مسیر شروع کار خود به سراغ شرکت های تخصصی مانند رایان محاسبان برای انجام تکالیف مالیاتی شان بروند، دیگر اشباهات و موارد گفته شده را نیز انجام نخواهند داد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه