مالیات موبایل فروشان چقدر است؟

رایان محاسبان

مالیات موبایل فروشان

مالیات موبایل فروشان یکی از مالیات های مستقیم است که برای فروش کالاهایی نظیر گوشی موبایل، تبلت و سایر دستگاه های الکترونیکی در نظر گرفته می شود. این مالیات می تواند حتی بخشی از قیمت فروش محصول و یا این که یک هزینه ثابت باشد. با توجه به این که صنعت گوشی موبایل و لوازم جانبی آن در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است، به عنوان یکی از ارکان مالیات محسوب شده و موبایل فروشان باید آن را پرداخت کنند. در این مقاله به بررسی کامل جدیدترین قوانین مالیات موبایل فروشی می پردازیم، با ما همراه شوید.

متاسفانه باتوجه به نرخ کم سود این صنف مخصوصا عمده فروشان موبایل، اعتراضات زیادی نسبت به مالیات بر فروش موبایل بوده که با تغییراتی در قانون تا حدودی بهتر شده اما هنوز مشکلات زیادی برای این واحد های صنفی ایجاد کرده است.

نرخ مالیات موبایل فروشان چقدر است؟

موبایل فروشی جزء کسب و کارهایی محسوب می شود که یک تعرفه مشخص از سود را داشته و از حاشیه سود زیادی برخوردار نیست، بنابراین سازمان امور مالیاتی یک سری قوانین مشخص را تعیین کرده است که باید موبایل فروشان با توجه به درآمد و کسب و کارشان آن را پرداخت کنند و به صورت کلی مالیات موبایل فروشان عبارتند از:

میزان مالیات موبایل فروشان بر اساس سود

عمده فروشان گوشی همراه4 درصد
مغازه های موبایل فروشی13 درصد
شرکت های فروش موبایل2 درصد

مالیات بر ارزش افزوده موبایل فروشان

در کشور ما مالیات بر ارزش افزوده برای مالیات موبایل فروشان در نظر گرفته می شود و با توجه به نوع کار موبایل فروشی به صورت عمده و یا تک فروشی، مبلغ مالیات فرق دارد.

برای فعالان موبایل، مالیات بر ارزش افزوده با بررسی و محاسبه مابه تفاوت فروش و تولید کالا انجام می گیرد. به عبارتی دیگر مالیات بر ارزش فزوده موبایل فروشان با هزینه ای که بین قیمت فروش و تولید محصول است، محاسبه می شود.

در امور مالیاتی، برای موبایل فروشی به صورت خرده، مالیات بر ارزش افزوده 13 درصد است، در صورتی که موبایل فروشی به شکل عمده، 4 درصد می باشد که با توجه به سود فروش بررسی شده و به سازمان مالیات پرداخت می گردد.

به همین دلیل مالیات موبایل فروشان باید به صورت عمده و یا خرده فروشی محاسبه شده و سپس پرداخت شود.

موبایل فروشان در کدام گروه مشاغل مالیاتی قرار می گیرند؟

برای این که گروه بندی مشاغل مالیاتی موبایل فروشان مشخص شود، در اولین قدم آن ها باید پرونده مالیاتی خود را به اداره مالیات ارائه دهند و مشخص کنند که به عنوان فرد حقیقی یا حقوقی فعالیت می کنند، یا این که شریک دارند و در این صورت باید مشخصات شرکای خود را نیز ثبت کنند.

سازمان اداره امور مالیاتی کشور با توجه به کسب و کارها و نوع فعالیت شان، آن ها را به دسته کلی طبقه بندی کرده است. موبایل فروشان با توجه به وضعیت و نوع کارشان در یکی از این سه گروه طبقه بندی می شوند و باید تکلیف مالیاتی خود را انجام دهند که عبارتند از:

  1. گروه اول مشاغل مالیاتی برای اشخاصی است که درآمد آن ها بالغ بر 15 میلیارد تومان باشد.
  2. گروه دوم مالیاتی برای اشخاصی است که بین 5 تا 15 میلیارد تومان درآمد داشته باشند.
  3. گروه سوم مالیاتی به آن دسته کسب و کارهایی گفته می شود که در هیچ یک از دو گروه گفته شده قرار نمی گیرند. صنف موبایل فروشان اگر در سال اول شروع کار خود هستند؛ می توانند در این گروه جای بگیرند و در سال های بعدی با ارسال اظهارنامه مالیاتی و مشخص شدن میزان درآمد به گروه مالیاتی اصلی خود دربیایند.

قوانین جدید مالیات موبایل فروشی

با توجه به این سازمان امور مالیات کشور، می تواند قوانین جدید به صورت سالانه تنظیم و اعمال کند، شما می توانید از طریق مشاوره و امور مالیاتی شرکت رایان محاسبان از جدیدترین قوانین مالیات موبایل فروشان مطلع شوید. رایان محاسبان با بهره گیری از کارشناسان متخصص به شما خدمات بررسی، مشورت و مشاوره امور مالیاتی را ارائه می دهد تا علاوه بر پرداخت به موقع و منظم مالیات خود، مشمول جرایم مالیاتی نیز نشوید.

فاکتور خرید در مالیات موبایل فروشان 

فاکتور، یکی از اسناد مهم در مالیات موبایل فروشان است. فاکتورها از اطلاعاتی مانند محصول، تاریخ، قیمت، آدرس و … برخوردارند که نشان می دهد که کالا چه زمانی بین خریدار و فروشنده مبادله شده است، بنابراین در مالیات اهمیت دارد.

در فاکتور موبایل فروشی ما شاهد دو نوع فاکتور هستیم که عبارتند از:

  1. فاکتور رسمی

فاکتور رسمی همان طور که مشخص است یک سند درسمی می باشد که به وسیله فروشنده به خریدار ارائه می گردد. این فاکتور دارای یک سری اطلاعات مانند تراکنش، مبلغ خرید با مالیات، تاریخ، نام محصول و اطلاعاتی هویتی خریدار و فروشنده است. این فاکتور به عنوان یک سند معتبر و قابل ارائه محسوب می شود.

  • فاکتور غیر رسمی

این نوع فاکتور اعتبار نداشته و بین خریدار و فروشنده رد و بدل می شود و در زمان بروز هر گونه مشکل خریدار نمی تواند با این فاکتور پیگیری محصول خود شود.

در فاکتور خرید موبایل چه مواردی باید ذکر شود؟

برای پیگیری مالیات موبایل فروشان در فاکتور خرید موبایل باید یک سری اطلاعات به صورت کامل درج شود که عبارتند از:

  • نام و نام خانوادگی فروشنده و خریدار
  • کد اقتصادی
  • شماره ثبت
  • شماره تلفن طرفین
  • نام و مدل موبایل
  • قیمت و میزان مالیات
  • نحوه پرداخت
  • امضای دو طرف

مالیات موبایل فروشی اینترنتی

مالیات موبایل فروشی اینترنتی مثل سایر فروشنده های موبایل محاسبه میشود و تفاوتی ندارد. فروشنده باید نسبت به سود خود، مالیات پرداخت کند.

بسیاری از افراد ممکن است به صورت آنلاین کار موبایل فروشی را انجام دهند و یا این که موبایل خود را از طریق فروشگاه های آنلاین تهیه کنند، بنابراین یکی از سوالات پر تکرار در زمینه مالیات موبایل فروشان برای خرید های آنلاین است. همان طور که می دانید، امروزه خرید اینترنتی نسبت به گذشته رونق پیدا کرده و یکی از کالاهایی که به صورت آنلاین خرید و فروش می شود، موبایل است.

مالیات موبایل فروشان برای خرید های اینترنتی نیز صدق می کند. پس از این که خرید نهایی را مشتریان انجام داده اند، فاکتور برای آن ها ارسال می شود تا مشاهده کنند که می تواند به شکل پیامک و یا ایمیل باشد. در این فاکتورها نیز باید تمام موارد گفته شده مانند فاکتورهای رسمی مشخص شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه