مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران

مالیات سالن های زیبایی

حرفه آرایش و زیبایی در ایران از رونق قابل توجهی برخوردار است و سالن های زیبایی مردانه و زنانه به عنوان مشاغل خدماتی به صورت گسترده مشغول به فعالیت هستند، واضح است که صاحبان این سالن ها مانند سایر کسب و کارها، موظف به پرداخت مالیات به دولت هستند. مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران طبق قوانین و مقررات مشخصی تعیین و پرداخت می شود که در این نوشتار به طور کامل به آن خواهیم پرداخت.

دقت داشته باشید که منظور از سالن های آرایشی، سالن‌های آرایش و زیبایی، ارایشگاه‌های عروس، مراکز ماساژ، سالن‌های ناخن و مو ، مراکز اسپا و فعالیت هایی از این قبیل می باشد.

آرایشگران چه نوع مالیاتی پرداخت می کنند؟

1. مهمترین مالیاتی که سالن های آرایش و زیبایی موظف به پرداخت آن هستند، مالیات بر درآمد است. نرخ این مالیات به میزان درآمد سالانه آنها بستگی دارد.

این نوع مالیات به دو صورت تعریف می شود؛ اگر سالن آرایش و زیبایی به صورت شرکت به ثبت رسیده باشد، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد شرکت ها می شود. نرخ این مالیات ، 25% می باشد.

اما اگر آرایشگر به صورت مستقل کار کند و به عنوان شخص حقیقی شناخته شود، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی می شود. نرخ این مالیات به شرح زیر است:

  • تا 200 میلیون تومان : 15%
  • از 200 میلیون تا 500 میلیون تومان : 20%
  • از 500 میلیون تا 1 میلیارد تومان : 25%
  • مازاد بر 1 میلیارد تومان : 30%

2. نوع دیگری از مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران مالیات حقوق پرسنل است؛ اگر نوع فعالیت آرایشگاهی به این گونه باشد که افرادی را برای ارائه خدمات زیبایی استخدام کند و به آنها بر اساس حقوق اداره کار، دستمزد پرداخت نماید، بایستی مالیات حقوق آن ها را هم به اداره مالیات پرداخت کند. این مالیات از حقوق پرسنل کسر شده و توسط صاحب آرایشگاه به اداره مالیات پرداخت می شود.

ارسال لیست ارقام مالیات حقوق پرسنل آرایشگاه دقیقا مانند لیست بیمه است که به صورت ماهیانه ارسال می گردد.

3. برخی از شهرداری ها در ایران از سالن های آرایش و زیبایی که در محدوده آنها فعالیت می کنند، مالیات حق الامتیاز دریافت می کنند. نرخ این مالیات توسط هر شهرداری به صورت جداگانه تعیین می شود.

مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران از چه قانونی تبعیت می کند؟

مالیات بند ج موضوع ماده 95 مالیات های مستقیم که بصورت زیر تعریف شده است:

ماده 95-  صاحبان مشاغل موضوع این فصل موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم می‌گردد برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آن ها تنظیم کنند.

مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران مردانه و زنانه

قطعاً می دانید که اعداد و ارقامی که خانم ها در آرایشگاه پرداخت می کنند به طور متوسط از آقایان بیشتر است، گرچه امروزه این موضوع در حال تغییر و تحول است و آقایان هم بیشتر از قبل به زیبایی و ظاهر خود بها می دهند و اعداد و ارقامی بالا برای برخی خدمات پرداخت می کنند اما مالیات آرایشگاه های زنانه و پیرایشگاه های مردانه همچنان متفاوت در نظر گرفته شده است و انجام امور مالیاتی آنها یکسان انجام می شود.

ابتدا نگاهی داشته باشیم به درجه بندی و رتبه بندی آرایشگاه ها در ایران:

بر اساس عوامل زیر، آرایشگاه های ایران را درجه بندی می کنند که معمولا توسط صنف آرایشگران این درجه بندی اعلام می شود و رسمیت چندان در اداره مالیات ندارد:

  • کیفیت خدمات: مهارت و تجربه آرایشگران، استفاده از مواد و تجهیزات باکیفیت، تنوع خدمات ارائه شده
  • قیمت: تناسب قیمت خدمات با کیفیت ارائه شده
  • محیط و امکانات: شیک بودن و مدرن بودن دکوراسیون، رعایت بهداشت محیط، وجود امکانات رفاهی برای مشتریان
  • رضایت مشتریان: نظرات و بازخوردهای مشتریان

حالا نحوه محاسبه مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران مردانه به این صورت تعریف می شود:

رتبه بندیضریب مالیاتی
ممتاز40 درصد
درجه یک30 درصد
درجه 225 درصد
سایر15 درصد

برای ارایشگاه زنانه ضریب مالیاتی و و رتبه بندی به شرح جدول زیر است:

رتبه بندی ضریب مالیاتی
ممتاز45 درصد
درجه یک40 درصد
درجه 230 درصد
سایر15 درصد

اپیلاسیون، کاشت ناخن و مژه، اکستنشن مو، پاکسازی پوست با مالیات 65 درصد محاسبه خواهد شد.

مالیات آرایشگاه های لاینی یا درصدی چگونه است؟

برخی آرایشگاه های زنانه و مردانه به اصطلاح، صندلی اجاره می دهند یعنی برخی فعالیت ها را بصورت درصدی به فردی متخصص و حرفه ای واگذار می کنند، برای مثال در آرایشگاه زنانه لاین رنگ و مش ممکن است توسط خود صاحب امتیاز انجام نشده و به فرد دیگری سپرده شود، در این صورت مالیات چگونه محاسبه می شود؟

به زبان ساده، مالیات سالن های زیبایی و آرایشگران را از طریق کارت خوان آنها می سنجند، یعنی اعداد و ارقامی که مشتریان آنها از حساب های خود کارت می کشند و به حساب صاحب امتیاز آرایشگاه و حساب متصل به کارت خوان وی واریز می شود.

حال در صورتی که لاینی بصورت درصدی در آرایشگاه فعال باشد، فرد اجاره کننده لاین بایستی کارت خوان ویژه خود را داشته باشد و مشخصات وی و درصد قرارداد فی مابین به اداره مالیات ارائه گردد. حالا اگر برای مثال توافق 30 درصد صاحب آرایشگاه و 70 درصد آرایشگر انجام شده باشد، از هر مبلغی که با کارت خوان لاین اجاره ای وارد حساب بانکی شود، به صورت خودکار 30 درصد به حساب مالک آرایشگاه محاسبه خواهد شد.

اما اگر آرایشگر اصلی، افرادی را برای ارائه خدماتی استخدام کرده و حقوق پرداخت نماید، موضوع متفاوت است که در اول همین نوشتار آن را شرح دادیم.

اظهارنامه مالیاتی در آرایشگاه ها چگونه تنظیم می شود؟

تهیه اظهارنامه مالیاتی در آرایشگاه‌ها در ایران مانند سایر مشاغل رسمی انجام می گیرد، مراحل کلی تهیه اظهارنامه مالیاتی برای آرایشگاه‌ها در ایران به شرح زیر است:

  • جمع‌آوری اطلاعات درآمد و هزینه های

لیست تمام درآمدهای کسب شده در طول سال مالی، شامل وجه نقد، چک، کارتخوان و سایر روش‌های دریافت وجه، صورتحساب‌ها و فاکتورهای صادر شده برای مشتریان ، لیست تمام هزینه‌های مرتبط با فعالیت آرایشگاه، مانند اجاره، حقوق و دستمزد، مواد مصرفی، هزینه‌های تبلیغات، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی و … ، اسناد و مدارک مربوط به هزینه‌ها، مانند فاکتورها، قبض‌ها و رسیدها

  • اطلاعات هویتی و بانکی

کد ملی صاحب آرایشگاه، شماره حساب بانکی مورد نظر برای واریز یا برداشت مالیات

  • انتخاب فرم اظهارنامه

فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی یا حقوقی، متناسب با نوع فعالیت آرایشگاه (مالکیت انفرادی، شرکت و …)

  • تکمیل فرم اظهارنامه و ارسال آن

درج دقیق و صحیح تمام اطلاعات جمع‌آوری شده در فرم اظهارنامه، مطابق با دستورالعمل‌ها و راهنمای مربوطه

محاسبه دقیق مالیات بر اساس نرخ‌های مصوب و با لحاظ کردن معافیت‌ها و تخفیف‌های قانونی.

ارسال اظهارنامه تکمیل شده به صورت الکترونیکی از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir

توجه داشته باشید که صاحبان سالن های آرایش و زیبایی موظف به ثبت نام در اداره مالیات و ارائه اظهارنامه مالیاتی سالیانه هستند. آنها همچنین باید اسناد و مدارک مربوط به درآمد و هزینه های خود را برای مدت زمان مشخصی نگهداری کنند.

جریمه های عدم پرداخت مالیات توسط آرایشگران

در صورت عدم پرداخت مالیات توسط صاحبان سالن های آرایش و زیبایی، مشمول جریمه های سنگینی خواهند شد. این جریمه ها می تواند شامل جریمه دیرکرد، جریمه نقدی و حتی در مواردی پلمپ محل کسب باشد، بنابراین حتما نسبت به پرداخت به موقع و صحیح مالیات سالن های زیبایی اقدامات به موقع را انجام دهید.

راهکارهای کاهش مالیات آرایشگاه ها

اگر می خواهید کمترین میزان مالیات را پرداخت کنید دقت داشته باشید که بایستی به نگهداری دقیق اسناد و مدارک خود توجه خاص داشته باشید، استفاده از نرم افزارهای حسابداری و و ثبت هزینه های رسمی در کاهش هزینه ها می تواند به شما در پرداخت حداقل مالیات کمک کند و مهمترین نکته استفاده از اینتا کد صحیح در خصوص خدمات و فروش کالا می باشد.

5/5 - (5 امتیاز)

14 پاسخ

  1. درود به همه دوستان، واقعاً مقاله خوبی بود. ممنون که به جزئیات قوانین مالیاتی سالن‌های زیبایی اشاره کردید. سوالی برام پیش اومد؛ آیا استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری برای کاهش مالیات واقعاً موثره؟

  2. سلام
    من تو خونه کار میکنم تابلو هم ندارم منتها برای گرفتن کارتخوان مجبور شدم اداره مالیات اطلاع بدم کار میکنم.ولی تا اونجا که میدونم ا درآمد سالی 300میلیون معاف از مالیات هست درست؟

    1. بله اگر درآمد سالانه‌تان کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است، معاف از مالیات خواهید بود.

    1. بله شما می‌توانید برخی هزینه‌های کسب‌وکار خود را از درآمدتان کسر کنید. هزینه‌هایی مانند خرید لوازم آرایشی، لوازم مصرفی، اجاره محل، هزینه‌های تبلیغات و حتی هزینه‌های مربوط به آموزش و ارتقاء مهارت‌های شغلی می‌تواند به‌عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی از درآمد کسر و باعث کاهش مالیات شود.

  3. آیا تفاوت درصدی مالیات بین آرایشگاه‌های زنانه و مردانه به دلیل تفاوت در خدمات هست یا دلایل دیگری هم داره؟

    1. این تفاوت درصدی عمدتاً به نوع خدمات و ساختار درآمدزایی هر دو گروه برمیگرده. آرایشگاه‌های زنانه معمولاً خدمات متنوع‌تر و هزینه‌های بالاتری دارن که این موضوع میتونه دلیل اصلی تعیین درصدهای متفاوت باشه. البته عوامل دیگه‌ای مثل هزینه‌های عملیاتی، محل فعالیت و حتی مقررات محلی هم ممکنه توی این موضوع نقش داشته باشن. در کل، هدف از این تقسیم‌بندی، شفافیت بیشتر در محاسبه مالیات و جلوگیری از پرداخت اضافی هست.

  4. ممنون بابت توضیح کامل در مورد محاسبه مالیات از طریق دستگاه پوز. سوال من اینه که اگر درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات در یک دستگاه پوز ثبت بشه، چه راهکاری برای تفکیک دقیق وجود داره؟

  5. عرض سلام و ادب، مقاله رو واقعاً مفید و کامل دیدم. توضیحات دقیق درباره قوانین مالیاتی سالن‌های زیبایی، مخصوصاً نکات مربوط به ثبت دقیق درآمدها و هزینه‌ها، خیلی کمک‌کننده بود.

  6. درود به همه دوستان، توضیحات شما درباره جریمه‌های عدم پرداخت مالیات به شدت کاربردی بود. سوالی که دارم این هست که چه اقداماتی میتونند از بروز جریمه‌های سنگین جلوگیری کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *