سامانه مودیان، وب سایت یا بستری است که افراد حقوقی و حقیقی که مشمولین پرداخت مالیات هستند، به آن وارد شده و پس از ثبت نام، صورت حساب الکترونیکی خود را ارسال می کنند. تمام کسب و کارها چه به صورت صنفی و چه غیر صنفی باید در این سامانه ثبت نام نمایند تا تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند.
این سامانه برای هر مودی یک کارپوشه در نظر گرفته که همان پنل کاربری شماست و خرید ها و فروش های شما در آنجا ثبت میشود. کارپوشه پل ارتباطی مودی با سازمان امور مالیاتی است.
سامانه مالیاتی مودیان، عنوان سامانهای بوده که برای اولین بار در قانون پایانههای فروشگاهی، مورد تصریح افراد قانونگذار قرار گرفت. البته این سامانه از سال 1398 شروع به کار کرده اما تا سال 1401 به عنوان سامانه مستقل شناخته نمیشد. به طور کلی اگر بخواهیم بدانیم که سامانه مودیان چیست، سامانهای بوده که تحت مدیریت سازمان مالیاتی و به نوعی کارپوشه اختصاصی تعلق یافته و تبادل اطلاعاتی که میان این سامانه و سازمان انجام میشود، منحصرا از طریق کارپوشه انجام میشود.
مودیان مالیاتی میتوانند توسط هر وسیله ای که به حافظه مالیاتی متصل باشد، به این سامانه وصل شوند بنابراین آخرین مرجع برای ثبت و صدور و استعلام صورتحسابهای الکترونیکی، سامانه مودیان است.
قبل از تاریخ ۲۱ مهرماه سال ۹۸ دو قانون مالیاتی مهم در کشور داشتیم: 1. قانون مالیاتهای مستقیم و 2. قانون مالیات بر ارزش افزوده از این تاریخ به بعد قانون دیگری اضافه شد به نام سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی که در این مقاله در خصوص این قانون صحبت خواهیم کرد.
قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان 21 مهر سال 1398 به تصویب مجلس رسید و در تاریخ یکم آبان ماه سال ۹۸ هم به تایید شورای نگهبان رسید. قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در 6 فصل و ۲۹ ماده و ۲۸ تبصره به تصویب رسید. این قانون مالیات جدیدی از مودیان دریافت نمیکند و صرفاً در خصوص تکالیف و روابط بین مودی و سازمان مالیاتی وضع شده است.
سامانه مودیان یک سامانه ملی است و پل ارتباطی بین سازمان مالیاتی و مودیان بوده و به هر مودی یک کارپوشه اختصاص داده شده که همان پنل کاربری اختصاصی است. در این پنل کاربری اطلاعات، حسابهای بانکی، محل فعالیت، نوع فعالیت و سایر جزئیات مربوط به فعالیت اقتصادی و کسب و کار مودی درج میشود. این سامانه تحت مدیریت و نظارت مستقیم خود سازمان مالیاتی بوده و محلی است که مودیان تمام تکالیف خود را از طریق آن انجام میدهند. که شامل ارسال اظهارنامه مالیاتی، ارسال مالیات حقوق، صدور صورت حساب و … خواهد بود.
مهلت واکنش به صورتحساب الکترونیکی خرید در سامانه مودیان چقدر است؟ مهلت واکنش به این صورتحساب ها در سامانه 30 روز از تاریخ درج در کارپوشه خریدار می باشد.
اشخاص حقیقی در سامانه مودیان به چه کسانی گفته می شود؟ اشخاص حقیقی به دو گروه تقسیم می شوند، گروه اول کسانی هستند که نوع کسب و کارشان در بخشنامه ها به صراحت ذکر شده مانند پزشکان، داروسازان و وکلا ؛ این گروه با هر میزان فروشی که داشته باشند بایستی در سامانه امور مودیان صورت حساب خود را ارسال کنند اما گروه دوم گروهی هستند که نام کسب و کارشان به صراحت در بخشنامه ها ذکر نشده ؛ این گروه به شرطی می توانند صورتحساب ارسال نکنند که در 6 ماهه اول سال زیر 18 میلیارد تومان فروش داشته باشند.
مهم ترین ویژگی های سامانه مودیان
قبل از راه اندازی این سامانه صورتحسابها به صورت کاغذی صادر میشد و بعد از آمدن سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی صادر میشود. این صورتحساب الکترونیکی یک شناسه یکتا داشته که توسط خود سازمان مالیاتی صادر شده و به صورت آنلاین زمان صدو صورت حساب ایجاد شده و توسط حافظه مالیاتی به سامانه مودیان منتقل شده و در حافظه مالیاتی فروشنده و خریدار ذخیره میگردد.
مهمترین تغییرات بعد از راه اندازی کامل این سامانه حذف اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود. وقتی همان لحظه اطلاعات صورتحساب را در اختیار سازمان قرار میدهیم دیگر نیازی نیست در پایان هر فصل اظهارنامه ارزش افزوده ارسال کنیم. تمام مبالغ خرید و مبالغ فروش ما در سامانه ثبت و ضبط خواهد شد. خود سامانه در پایان هر فصل بررسی میکند این فصل چقدر مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کردیم و چقدر مالیات بر ارزش افزوده دریافت کردیم و بدهی ما را محاسبه میکند.
دومین تغییر مهم این است که نیازی به ارسال گزارش معاملات فصلی هم نیست. وقتی تمامی معاملات ما از طریق سامانه مودیان انجام شود، سامانه تمامی اطلاعات مربوط به طرفین معامله را هم خواهد داشت.
اما تغییر مهم بعدی در ماده چهار قانون پایانههای فروشگاهی ذکر شده که اگر مودیان مالیاتی در سامانه مودیان ثبت نام کنند، اگر مشمول استفاده از پایانه فروشگاهی هستند و از پایانه استفاده کنند و همچنین کتمان درآمد و کتمان فعالیت نداشته باشند و یا کم اظهاری یا بیش اظهاری در صورت حسابهای خود هم نداشته باشند، در این صورت هر آن چیزی که در سامانه مودیان ثبت میشود به شرط اینکه مغایرتی با اطلاعات سازمان مالیاتی نداشته باشد، به صورت خود اظهاری توسط سازمان پذیرفته خواهد شد و سازمان مالیاتی اصلا حق ندارشته به محل فعالیت مودی مراجعه کند و مطالبه اسناد و مدارک داشته باشد. درنتیجه بسیاری از رسیدگی های مالیاتی هم حذف خواهد شد.
تغییر مهم بعدی محدودیت در صدور صورتحساب الکترونیکی است. از آنجایی که سازمان مالیاتی میخواست جلوگیری کند از ایجاد و گسترش شرکتهای کد فروش که معاملات سوری انجام میدهند، به همین خاطر در ماده ۶ قانون پایانههای فروشگاهی گفته شده، مودیانی که دارای سابقه مالیاتی هستند، حداکثر تا سه برابر فروشی که در دوره مشابه سال قبل داشتند و مالیات بر ارزش افزودهاش را یا پرداخت کردند یا ترتیب پرداخت داده اند، میتوانند در یک دوره و در یک فصل صورتحساب الکترونیکی صادر کنند. در خصوص مودیان جدید یعنی شرکتی که تازه ثبت شده یا یک کسب و کاری که تازه شروع به فعالیت کرده و همچنین مودیانی که در دوره مشابه سال فعالیت اقتصادی نداشتند، حداکثر تا سه برابر معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم فقط میتوانند صورتحساب الکترونیکی صادر کنند.
اگر مودی تکالیف را به صورت کامل انجام دهد و از نرمافزارهای مورد تایید سازمان مالیاتی و کارگروه راهبری سامانه مودیان استفاده کند دیگر نیازی به ارائه دفاتر و اسناد و مدارک ندارد.
سامانه پایانه فروشگاهی و ارتباط با سامانه مودیان
سامانه پایانه های فروشگاهی وسیله ایست که سه ویژگی اصلی دارد. 1. باید بتواند به سامانه مودیان متصل شود 2. به سامانههای پرداخت الکترونیکی کشور مثل شاپرک متصل شود. 3. امکان صدور صورتحساب الکترونیک داشته باشد.
برای انتقال اطلاعات بین پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان از حافظه مالیاتی استفاده میشود. حافظه مالیاتی یک سخت افزار یا نرمافزار ایست که اطلاعات صورتحساب ها را از پایانه فروشگاهی گرفته و به سامانه مودیان منتقل میکند.
نحوه ورود به سامانه مودیان مالیاتی
با ثبت نام در سامانه مودیان تا حد زیادی میتوانید امور مالی و مالیاتی خود را در کمترین زمان ممکن و بدون حضور به ادارات مالیاتی انجام دهید. اگر شما هم قصد دارید تا بدانید سامانه مودیان چیست و چگونه میتوان در آن ثبت نام کرد، لازم است تا انتهای این مطلب را مطالعه کنید. تمامی نکات و مواردی که در خصوص سامانه مودیان وجود دارد، در این مقاله برای شما گنجانده شده است.
مهمترین وظیفه حسابدارها و مشاورین مالی و فعالان در حوزه مالیات این است که حداقل نسبت به مقررات این قانون آگاهی کافی و کاملی داشته باشند.

افرادی که باید مالیات بپردازند، برای اینکه از امکانات سامانه مودیان مالیاتی استفاده کنند و تکالیف خود را طبق قانون انجام دهند، باید ابتدا وارد این سامانه شوند. ابتدا مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه مودیان، یعنی tp.tax.gov.ir را جستجو کرده و وارد صفحه اصلی شوید.
برای ورود به سایت باید کد ملی یا شناسه حقیقی را که با توجه به حقوقی یا حقیقی بودن فرد تعیین میشود، وارد کنید. همچنین در پایین وارد کردن کلمه و رمز عبور هم ضروری است. پس از اینکه عدد امنیتی را وارد کردید، بر روی دکمه ورود کلیک کرده و وارد پنل کاربری میشوید.
توجه کنید که اگر نام کاربری و کلمه عبور را نمیدانید، یعنی در این سامانه از قبل ثبت نام نکردید و حتما باید برای ورود به این سامانه از قبل ثبت نام کنید. نحوه ثبت نام را در ادامه مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد.
نحوه ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
برای اینکه بدانید نحوه ثبت نام سامانه مودیان چیست در ادامه همراه ما باشید. همانطور که گفتیم برای استفاده از امکانات این سامانه، ابتدا باید ثبت نام انجام دهید. برای ثبت نام در این سامانه در وهله اول آدرس درگاه ملی خدمات مالیات یعنی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد کرده تا وارد صفحه اصلی شوید. روی دکمه ثبت نام کلیک کنید.
در این مرحله، اطلاعات مربوط به کد ملی، شماره تلفن همراه، تاریخ تولد و تصویر امنیتی را کامل کرده و در نهایت دکمه ثبت نام را بزنید. در مرحله آخر ثبت نام سامانه مودیان، به طور مجدد وارد درگاه شوید و بر روی گزینه عضویت در سامانه و ایجاد کارپوشه کلیک کنید. در اینجا نام کاربری، رمز عبور به شماره تلفن شما ارسال میشود و بنابراین هر وقت بخواهید که وارد سامانه شوید باید از این رمز عبور و نام کاربری استفاده کنید.
ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی برای چه کسانی ضروری است؟ پیش تر متوجه شدیم که سامانه مودیان چیست و چگونه میتوانیم درآن ثبت نام کنیم. سامانه مودیان برای افراد مشمول، این امکان را فراهم میکند تا برای ارسال صورتحساب الکترونیکی و اتصال پایانههای فروشگاهی، به این سامانه مراجعه کنند. حال سوالی که پیش میآید این است که افراد مشمول چه کسانی هستند؟ یا به عبارتی چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟
- کلیه صاحبان مشاغل اعم از صنفی و غیر صنفی و افراد حقوقی مشمول ثبت نام در سامانه مودیان هستند.
- کلیه اشخاص حقوقی همچون شرکتهای تجاری و اشخاص حقوقی غیر تجاری هم موظف هستند که در این سامانه ثبت نام کنند.
- فعال سازی کارتخوانها به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی خدمات مالی انجام میشود. بنابراین این افراد نیاز به ارائه مدارک و پرداخت هزینه از سوی متقاضی ندارند.
چه کسانی موظف به ثبت نام در سامانه مودیان نیستند؟

پیش تر در خصوص افرادی که موظف به ثبت نام در سامانه مودیان هستند، صحبت کردیم. اما لازم است بدانید که همه افراد نیازی به ثبت نام در سامانه مودیان ندارند. این افراد شامل:
- اشخاص حقیقی ماده 81 قانون مالیات مستقیم
- اشخاصی که مشمول قانون 141 مالیات مستقیم هستند.
- صاحبان مشاغلی که کالا و خدمات معاف بر ارزش افزوده ارائه میدهند.
اصطلاحات سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
قانونهای پایانهی فروشگاهی و سامانه مودیان، اصطلاحات جدیدی را معرفی کردهاند. برای درک کامل این قوانین و اجرای آن، لازم است که تا حدودی با تعاریف این قوانین و اصطلاحات آشنا شوید. برای اینکه بدانید اصطلاحات سامانه مودیان چیست، در ادامه همراه ما باشید.
دریافت گواهی امضای الکترونیکی : یکی از اصطلاحات سامانه مودیان که برای استفاده از خدمات مالیاتی به آن نیاز دارید، دریافت گواهی امضای الکترونیک است. میتوانید این امضا را به صورت حضوری یا غیر حضوری دریافت کنید. با داشتن این امضا فرآیندهای مالیاتی شما بسیار راحتتر انجام میشود.
حافظه مالیاتی : اصطلاح حافظه مالیاتی نوعی حافظه الکترونیکی برای ثبت و نگهداری اطلاعات ثبت شده در صورتحسابهای الکترونیکی است. با استفاده از حافظه مالیاتی این اطلاعات به سامانه مودیان منتقل میشود. لزومه داشتن یک حافظه مالیاتی، شماره شناسنامه است.
صورتحساب الکترونیکی : این صورتحساب، لازمه اصلی کار با سامانه مودیان محسوب میشود. زمانی که با سامانه مودیان کار میکنید، حتما با این صورتحساب زیاد برمیخورید. این صورتحساب یک شماره منحصر به فرد مالیاتی دارد که بر روی آن درج شده است. معمولا اطلاعات صورتحساب الکترونیکی و مشخصات کسبوکار شما توسط سازمان مشخص میشود. در درگاه پرداخت الکترونیکی یا دستگاه کارتخوان، رسید هم ارز با صورتحساب الکترونیکی است.
انواع صورتحساب الکترونیکی کدامند؟
به طور کلی صورتحسابهای الکترونیکی سه نوع هستند:
1- صورتحساب الکترونیکی نوع اول
صورتحساب نوع اول، صورتحسابی بوده که به اطلاعات فروشنده و خریدار یعنی هر دو طرف معامله نیاز دارد. این صورتحساب به اطلاعات زیر نیاز دارد:
- نوع فروش
- اطلاعات کامل خریدار و فروشنده از نظر هویتی
- نوع خدمت و شرح کالا و شناسه کالا
- نوع واحد سنجش کالا از نظر مقدار یا تعداد
- مقدار پرداخت نقدی
- مبلغ کالا، مقدار تخفیف، میزان مالیات بر ارزش افزوده
2- صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
در این صورتحساب فقط اطلاعات فروشنده و سایر اطلاعات مربوط به کالا ذکر میشود. بنابراین نیازی به درج اطلاعات خریدار ندارید. از آنجایی که صورتحسابهای نوع دو، نوعی معامله نقدی در نظر گرفته میشود، بنابراین هیچ مبلغ مالیات بر ارزش افزوده برای آن در نظر نمیگیرند.
3- صورتحساب الکترونیکی نوع سوم
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم که همان رسید پرداختی دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداختی الکترونیکی هستند که به عنوان نوعی پایانه فروشگاهی استفاده میشوند. این نوع صورتحساب به عنوان اعتبار مالیاتی قابل احتساب نیستند و شامل موارد زیر هستند:
- شماره پیگیری
- مقدار مبلغ پرداختی
- شماره پایانه
- شماره سوئیچ پرداخت
- اطلاعات هویتی کوتاه از فروشنده
- شماره پذیرنده فروشگاهی
- تاریخ پرداخت وجه
نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی

مهمترین عملیاتی که باید انجام دهید، ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی است. بنابراین لازم است بدانید که نحوه ارسال صورتحساب سامانه مودیان چگونه است؟ برای ارسال صورتحساب الکترونیکی، میتوانید این کار را با سه روش انجام دهید:
- ارسال مستقیم توسط فرد و استفاده از نرم افزارهای واسط
- ارسال توسط دیگر شرکتهای معتمد
- ارسال توسط سامانههای دولتی
نکته : اگر در هنگام تکمیل صورتحساب الکترونیکی ، صورتحساب امروز ارسال شده در کارپوشه ثبت شده اما صورت حسابی که دیروز ارسال شده در کارپوشه ثبت نشده، باید چکار کرد؟ دو راهکار وجود دارد : 1- فقط صورتحساب های مرتبط با دیروز را ویرایش، ثبت و ارسال مجدد کنید ( بدون هیچ تغییری در اطلاعات) اگر در کارپوشه ثبت شد که عملیات شما موفق بوده است و اگر در کار پوشه ثبت شده بود تایید دستی کنید.
جریمه عدم اجرای قانون سامانه مودیان
- عدم صدور صرتحساب الکترونیکی : معادل 10% مجموع مبلغ فروش انجام شده یا 20 میلیون ریال ؛ هر کدام که بیشتر باشد!
- عدم اعلام شماره حساب / حساب های تجاری : معادل 10 % مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طریق یا 20 میلیون ریال، هر کدام که بیشتر باشد! و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی ، نرخ صفر و مشوق های موضوع ق. م . م در همان سال مالی
- عدم عضویا در سامانه مودیان ، واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران ، استفاده از حافظه مالیاتی سایر مودیان ، عدم استفاده از حافظه مالیاتی و پایانه فروشگاهی : معادل 10 % مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طریق یا 20 میلیون ریال، هر کدام که بیشتر باشد! و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی ، نرخ صفر و مشوق های موضوع ق. م . م در همان سال مالی
- عدم رعایت احکام ماده 12 ، 13 و 14 : معادل 1% مبلغ فروش گزارش نشده یا معادل 10 میلیون ریال ، هر کدام که بیشتر باشد.
اهمیت ثبت نام در سامانه مودیان

شاید دوست دارید بدانید که دلایل اهمیت ثبت نام در سامانه مودیان چیست؟ اگرچه شاید در ابتدا ثبت نام برای شما وقت گیر و کسل کننده باشد، اما باید در خصوص فواید و مزایای استفاده ار سامانه مودیان بدانید. در واقع با این کار به مراتب فرآیند ارسال اطلاعات و مکاتبات شما با سازمان امور مالیاتی به مراتب بسیار کوتاهتر از قبل میشود. از جمله مزایای ثبت نام در سامانه مودیان به شرح زیر است:
افزایش سرعت رسیدگی به کارها : یکی از مهمترین خاصیتهای سامانه مودیان مالیاتی این است که بخاطر بهره گیری از اینترنت و در واقع مجازی بودن آن، یک هماهنگی با سرعت بالا بین بخشهای مختلف سامانه امور مالیاتی ایجاد میکند. همین کار سرعت رسیدگی به کار را تا حد زیادی افزایش میدهد و میتوانید به صورت غیر حضوری کارهای خود را انجام دهید.
کاهش خطای کارها : در سامانه مودیان با توجه به دسته بندی دقیق پروندهها، کاهش خطای رسیدگی حدودا به صفر میرسد. در حقیقت میتوان گفت که امکان به وجود آمدن خطاهای دستی در رسیدگی به امور در سامانه مودیان کاهش پیدا میکند.
دسترسی راحت و آسان : یکی از مهمترین بهانههای افراد برای فرار از دادن مالیات، حضور در سازمان مالیاتی و وقتگیر بودن این کار بود. سامانه مودیان امکان دسترسی شما به صورت غیر حضوری و همچنین مکاتبه مستقیم با سازمان امور مالیاتی را برای شما فراهم میکند. از سمت دیگر باعث میشود که در زمان کم اطلاعیههای مهم را دریافت کنید.
پاسخ دهی بهتر : همانطور که نحوه ثبت نام و وارد شدن به سامانه مودیان در بالاتر به شما توضیح دادیم، اگر این مراحل را به صورت دقیق انجام دهید، فرایند پاسخ دهی و بررسی حساب شما به راحتی صورت میگیرد و دیگر نیازی به مراجعه حضوری و صرف هزینه و وقت اضافی نخواهید داشت.
امنیت بیشتر : اطلاعات زیادی در سامانه مودیان وجود دارد. در سامانهای که صاحبان مشاغل مختلف صورتحسابها و تمامی اطلاعات مالی و هویتی خود را وارد میکنند، باید آنقدر مطمئن و ایمن باشد تا از سرقت این اطلاعات جلوگیری کند. امنیت بالای سامانه مودیان از دیگر مزایای آن است.
کارپوشه سامانه مودیان چیست و چه اهمیتی دارد؟
در سامانه مودیان، کارپوشه که با مجوز سازمان امور مالیاتی تشکیل میشود، میتواند صورتحساب و همه موارد مالی و هویتی شما را به ثبت برساند. در واقع کارپوشه سامانه مودیان نوعی صفحه است که این سامانه در اختیارتان قرار میدهد تا همه موارد مربوط به سازمان امور مالیاتی را در آن به ثبت برسانید.
اهمیت استفاده از کارپوشه در سامانه مودیان مالیاتی در ارسال سریع و راحت صورتحسابها و بهینه سازی مالیاتها است.به طور مثال ابتدا باید فروشنده فاکتور خرید را ارسال کنند و خریدار با مراجعه به کارپوشه مخصوص خود فاکتور را تایید و یا رد کند.
فاکتورهایی که از طریق کارپوشه در سامانه مودیان بارگذاری میشوند، نیازی به رسیدگی بیشتر نخواهند داشت. اگر غیر از این روش صورت گیرد، کاربر مشمول بخشودگیهای مالیاتی نمیشود و همچنین شامل جریمههای پیش بینی در قانون پایانههای فروشگاهی ( که در بالاتر در خصوص جریمههای مشمول صحبت کردیم) میشود. اگر هر فرد حقیقی یا حقوقی کارپوشه اختصاصی در سامانه مودیان نداشته باشد، با مشکلات و جرایم مالیاتی سنگینی رو به رو خواهد شد.
قانون جدید سامانه مودیان چیست؟
اگر بخواهیم درباره قانون جدید سامانه مودیان صحبت کنیم، باید بگوییم که این قوانین جدید در شش بخش تالیف شده:
- تعریف
- تکلیف اشخاص مشمول
- تکیف سازمانهای مختلف
- تشویقیهای جدید
- ضمانت اجرایی
- نظارت بر اجرای کار درست
نکات طلایی در مورد سامانه مودیان مالیاتی :
- برای انجام صورت حساب دو سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی وجود دارد.
- صورت حساب های خریدی که در سامانه تایید شده تنها برای اعتبار مالیاتی تایید می شود.
- پایانه های فروشگاهی برای فروش و مصرف کننده نهایی می باشند.
- به مدت یک ماه برای تایید یا عدم تایید صورت حساب وجود دارد و در صورت عدم انجام آن واکنش تایید می شود.
- صورت حساب خرید و فروشی که در سامانه تایید می شود دیگر نیازی به ارسال در سامانه معاملات نداشته و در زمان آینده به جای لیست معاملات فصلی قرار می گیرد.
- پس از این که قانون به صورت کامل اجرا شد، سامانه مودیان جای اظهارنامه ارزش افزوده را می گیرد.
- هر گونه کوتاهی در مراحل انجام سامانه می تواند منجر به جریمه های مالیاتی شود.
- صورت حساب نسیه ای که توسط خریدار تایید نشود ، تا زمانیکه توسط فروشنده ابطال نشود به عنوان صورت حساب نقدی برای فروشنده لحاظ می شود ، اما اعتبار خرید برای خریدار لحاظ نمی شود.
- صورت حساب الکترونیکی که بعد از گذشت یک ماه از اتمام فصل تایید دستی یاسیستمی شود ، اعتیار آن در فصل بعدی به خریدار تعلق می گیرد.
- تا زمانیکه تسویه صورتحساب الکترونیکی نسیه در سامانه مودیان درج نشود به خریدار اعتباری تعلق نمی گیرد.
- در هر فصلی که تسویه صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان درج شود در همان فصل ، اعتبار به خریدار تعلق گرفته و همزمان با آن برای فروشنده بدهی لحاط می شود .
- اگر صورت حساب الکترونیکی که از حد مجاز ماده 6 عبور کرده است توسط خریدار تایید شود ، تنها در صورت اصلاح توسط فروشنده به خریدار اعتبار تعلق می گیرد.
خدمات رایان محاسبان در مورد سامانه مودیان
شرکت حسابداری رایان محاسبان شرکتی است که از سال 1379 فعالیت خود را در زمینه امور حسابداری، حسابرسی و مالیاتی آغاز کرد. اکنون با کسبوکارهای زیادی برای پیگیری این امور از طریق کارشناسان حرفهای خود در ارتباط است. همانطور که میدانید ثبت نام در سامانه مودیان و ارسال صورتحسابهای الکترونیکی به دانش کافی نیاز دارد. پس اگر میخواهید با خیالی راحت و مطابق قوانین این کار را انجام دهید، کافی است امور مالی و مالیاتی خود را به کارشناسان ما در رایان محاسبان بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید یا فرم موجود در سایت را کامل کنید.
سوالات پر تکرار سامانه مودیان
- شناسه کالا ها را از کجا بگیریم ؟ برای شروع از شناسه های عمومی استفاده کنید. از سایت stuffid.tax.gov.ir
- مهلت ارسال فاکتورها در سامانه چند روز است؟ 12 روز
- جرایم عدم ارسال فاکتور چقدر است؟ 10% مبلغ فروش
- چکار کنیم اعتبار ارزش افزوده با مشکل مواجه نشود؟ تا وقتی فاکتور ها را در سامانه قرار ندادید تسویه نکنید ، مراقب حد مجاز فروش باشید و تایید فاکتور خرید را فراموش نکنید.
- چرا بعضی از ارزش افزوده ها ارور عدم انطباق دارد؟ مطمئن شوید که پرونده ارزش افزوده به طور صحیح در کارپوشه ایجاد شده باشد.
- تکلیف فاکتور های کاغذی چیست؟ از آن ها استفاده نکنید.
- فاکتورهایی که در سامانه مودیان ثبت نشده است ، تا چه زمانی قابل قبول است؟ تا پایان سال مالی
- با وجود سامانه مودیان ، آیا تحریر دفاتر حذف می شود؟ خیر زیرا از الزامات قانون تجارت است.
- آیا اشخاص حقیقی هم باید از سامانه مودیان استفاده کنند؟ بله اجباری است.
9 پاسخ
محتوای خوبی بود ممنونم
سلام ممنون از مطالب خوبتون
آیا وقتی صورتحساب رو در سامانه مودیان ارسال میکنیم باید مجدد در گزارش معاملات فصلی هم رد کنیم؟
ممنون میشم پاسخ بدید
باتشکر
طبق قانون پایانه های فروشگاهی، صورت حسابهایی که در سامانه مودیان ارسال می شود، نیازی به ارسال در گزارش معاملات فصلی ندارند.
یک سوالی داشتم
آیا صورتحساب اصلاحی و ابطالی نیاز به تائید طرف مقابل دارد؟
با توجه به دستورالعمل ها صورتحسابهای اصلاحی، ابطالی و برگشتی از فروش نیاز به تائید خریدار دارد.
وقت بخیر آیا میتونیم صورت حساب های الکترونیک با مبلغ کم رو به صورت تجمیعی ثبت کنیم در سامانه مودیان؟؟؟؟
ارسال تجمیعی صورتحساب ها در سامانه امکان پذیر نیست و باید برای هر معامله با هر مبلغی صورتحساب صادر گردد.
سلام من فاکتور های فروش فصل قبل را در سامانه مودیان ارسال نکردم آیا باید در گزارش فصلی ارسال کنم؟
سلام بله اگر فاکتوری را در سامانه مودیان ثبت نکردید، باید در گزارش فصلی ثبت شود.
ولی فاکتور هایی که در سامانه مودیان ارسال شده نیازی به ثبت در گزارش فصلی نیست.