خدمات مالیاتی کارتخوان

خدمات مالیاتی کارتخوان

سوالی که ذهن خیلی از پذیرندگان کارت خوان را مشغول کرده این است که خدمات مالیاتی کارتخوان چطور محاسبه میشود. افرادی که مغازه دار هستند و یا قبلا یک فعالیت صنفی داشته‌اند و دارای مجوز کار هستند جای نگرانی نیست چون شما قبلا کارهای مالیاتی خود را انجام داده‌اید و به صورت سالیانه مالیات خود را بر طبق گروه شغلی‌تان یعنی 20 الی 25 درصد پرداخت می‌کردید.

مالیات کارتخوان چیست؟

در واقع ما مالیاتی تحت عنوان مالیات کارتخوان نداریم. در سال گذشته دارندگان کارتخوان پیامی دریافت کردند با این عنوان که در سایت دارایی ثبت نام کرده و کارتخوان خود را به پرونده مالیاتی ارسال کنند.

 

“شرکت رایان محاسبان با چندین سال سابقه در زمینه خدمات مالیاتی فعالیت دارد و به صورت شبانه روز آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در زمینه مالیات است. اگر در مورد مالیات دستگاه کارت خوان و چگونگی ثبت آن ابهاماتی دارید و نیازمند کمک گرفتن از یک شرکت متخصص هستید، با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.”

 

خدمات مالیاتی کارتخوان چیست؟

امروزه اداره امور مالیاتی کاملا سیستمی شده و با استفاده از کد ملی‌تان همه اطلاعات شما در اختیار اداره دارایی قرار میگیرد. بنابراین ثبت دستگاه کارتخوان برای مودیان اقتصادی باعث میشه که این افراد مشمول جریمه نشوند.

مودیان اقتصادی موظفند بابت صنف و شغلی که دارند سالیانه مبلغی را به عنوان مالیات بر درامد به اداره دارایی پرداخت نمایند. کسانی که کد رهگیری ثبت نام در سامانه tax.gov.ir را دارند همان مبلغ 20 الی 25 درصد را پرداخت می‌کنند و هزینه مازاد تحت عنوان مالیات کارتخوان نمی‌پردازند.

در مقابل صاحبان مشاغلی که از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کنند اما آن را در سامانه دارایی ثبت نکرده‌اند شامل جرایم مالیاتی خواهند شد و نه تنها مالیات مشاغل از آنها گرفته میشود بلکه هزینه‌ای نیز تحت عنوان مالیات کارتخوان باید پرداخت نمایند.

درنتیجه به تمامی مالکان دستگاه کارت خوان (چه سیار و چه غیرسیار) پیشنهاد میشود که از ثبت دستگاه خود در سامانه مالیاتی غافل نشوند و کد یکتای خود را در اولین فرصت دریافت نمایند.

مالیات دستگاه پوز در سال 1402

در حال حاضر نحوه محاسبه مبلغ مالیات دستگاه کارت خوان به صورت مجزا برای مشاغل وجود ندارد و هزینه مالیات همان مبلغ مالیاتی در نظر گرفته میشود که دولت برای خود کسب و کار لحاظ کرده است.

این قانون درصورتی برای مشاغل صدق می‌کند که آنها در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالی دستگاه کارت خوان خود را ثبت کنند، به این صورت که به هر دستگاه پوز یک کد منحصر بفرد تعلق میگیرد.
اما زمانی که صاحبان مشاغل از ثبت دستگاه پوز خود به هر دلیلی ممانعت ورزند، مشمول جریمه‌های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و سرپیچی از قوانین مالیاتی کشور خواهند شد.

درنتیجه اگر دارنده دستگاه پوز هستید، همین امروز به سامانه امور مالیاتی دستگاه پوز در سایت tax.gov.ir مراجعه کنید و پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهید. پس از تشکیل پرونده و دریافت کد همه‌ی تراکنش‌های مربوط به دستگاه کارت خوان شما توسط بانک مرکزی قابل دسترس خواهد بود.

گزارش تمامی فعالیت‌هایتان در اختیار سامانه امور مالیاتی قرار خواهد گرفت. سامانه امور مالیاتی نیز با بررسی این گزارشات میزان مالیات وارد بر دستگاه پوز را تعیین می‌کند.

آیا مالیات دستگاه پوز سیار با غیرسیار فرق دارد؟

مالیات دستگاه کارت خوان سیار با غیرسیار تفاوتی ندارد و همانند مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی توسط سامانه مالیاتی به صورت سالانه محاسبه میشود.

دریافت کد منحصر بفرد هنگام ثبت دستگاه‌های پوز سیار و غیرسیار به منظور تعیین دقیق درامد مشاغل و اطمینان از صحت و سقم اطلاعات داده شده در اظهارنامه مالیاتی ست. به این ترتیب پس از ثبت دستگاه پوز و دریافت کد یکتا، همه اطلاعات تراکنش‌های انجام شده توسط دستگاه پوز در اداره مالیاتی رصد شده و تصمیم گیری نهایی بر روی مبلغ مالیات اعمال خواهد شد.

میزان مبلغ مالیات دستگاه پوز چقدر است؟

مشاغلی که در محل کار خود مالک دستگاه پوز هستند و در سامانه مالیاتی تشکیل پرونده داده‌اند باتوجه به صنف شغلی که در آن قرار دارند بایستی 20 الی 25 درصد از درامد سالانه خود را به مالیات اختصاص دهند.

این بدین معناست که این مشاغل تنها مالیات شغل خود را پرداخت می‌کنند و هزینه‌ای مازاد تحت عنوان مالیات دستگاه پوز نمی‌پردازند.و اما صاحبان مشاغلی که از دستگاه پوز استفاده می‌کنند اما آن را در سامانه ثبت نکرده‌اند شامل جرایم مالیاتی خواهند شد .

نه تنها مالیات مشاغل از آنها گرفته میشود بلکه هزینه‌ای نیز تحت عنوان مالیات دستگاه پوز باید پرداخت نمایند. درنتیجه به تمامی مالکان دستگاه کارت خوان (چه سیار و چه غیرسیار) پیشنهاد میشود که از ثبت دستگاه خود در سامانه مالیاتی غافل نشوند و کد یکتای خود را سریعا دریافت نمایند.

ثبت کارتخوان‌ های سیار و سیم کارتی

هر نوع کارتخوان بر پایه یک حساب بانکی معرفی شده و هیچ نوع تفاوتی در رصد تراکنش‌های واریزی به این حسابهای متصل وجود ندارد. برخلاف تصور برخی از فروشندگان و خریداران کارتخوان‌های سیار و سیم کارتی، و با توجه به اعلان بانک مرکزی، انواع کارتخوان‌ها بر اساس کدملی دارندگان کارت خوان های فعال و غیرفعال در پایگاه (my.tax.gov.ir) توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی شده و ملزم به تعیین تکلیف کارتخوان‌های خود هستند.

پس به هر گونه شایعه مبنی بر عدم لزوم ثبت کارت خوان‌های سیار و سیم کارتی در سامانه توجه نکنید و قبل از راه‌اندازی سامانه مودیان و پرونده‌های فروشگاهی به فکر پرونده مالیاتی خود باشید. اصل کسب درامد حوزه‌های مالیاتی مبنی بر واریز وجه به حساب‌های بانکی فعال را جدی بگیرید و بیشتر به فکر جمع آوری مستندات محکم قبل از راه اندازی سامانه جدید مودیان و پایانه‌های فروشگاهی باشید.

 دستگاه کارتخوان مشمول مالیات نیست

از آنجایی که در مراودات تجاری مالیات بر حسب سود اخذ میشود. دستگاه‌های مالیاتی پرداخت وجوهشان یک نوع ابزار پرداخت به حساب می‌اید بدین معنا که برای پرداخت پول یا وجه نقد از این دستگاه استفاده میشود.

لذا در وهله اول مشمول پرداخت مالیات نیستن اما نشان دهنده فعالیت یا مراودات پولی می‌باشند که اگر این مراودات منجر به کسب سود شده باشد آن سود مشمول مالیات میشود و بقیه شامل مالیات نخواهند شد مانند انتقال پول به حساب‌های بانکی اشخاص یا اجاره ملک و یا انتقال سپرده بانکی و ..

خدمات مالیاتی کارتخوان

راهکارهایی برای پرداخت مالیات کمتر

همه ما میخواهیم مالیات منصفانه‌ای پرداخت کنیم اما چگونه میتوان این هدف را عملی کرد؟ برای اینکه در پرداخت مالیات دچار مشکل نشوید به نکات زیر دقت کنید:

  • اولین نکته این است که برای کسی کارت نکشید.
  • اگر شخصی از شما درخواست کرد که در ازای کشیدن کارت به او پول نقد بدهید قبول نکنید.
  • سومین نکته مربوط به مشاورین املاک و نمایشگاه داران است؛ اگر امانی فروش هستید هرگز کل مبلغ را روی کارتخوان شخصی‌تان نکشید و به جای آن فقط مبلغ سودتان را بکشید.
  • یادتان باشد که اگر مجموع تراکنش‌های یک سال‌تان کمتر از دو میلیارد و ششصد تومان باشد از پرداخت مالیات معاف خواهید شد.
  • تعداد کارتخوان ربطی به میزان مالیات ندارد و تعداد تراکنش‌ها تعیین کننده است.

برای ثبت کارتخوان در سامانه مالیاتی به ترتیب زیر عمل کنید:

  • ابتدا سعی کنید از یک کامپیوتر یا لپ تاپ برای این کار استفاده کنید. در مرورگر خود عبارت gov.ir را سرچ کنید و وارد سایت آن شوید.
  • حال که وارد صفحع اصلی “سایت سامانه مودیان مالیاتی” شدید، گزینه‌ی پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را در بالای صفحه سمت راست انتخاب کنید.
  • در صفحه بعد که برایتان نمایش داده میشود توضیحات تکمیلی در مورد روش ثبت نام در سامانه مربوط به مالیات دستگاه پوز 1401 آورده شده که توصیه می‌کنم حتما مطالعه فرمایید چراکه حاوی نکات مهم و تکمیلی است.
  • به انتهای صفحه بروید، درون کادر قرمز رنگی عبارت “ورود به ثبت نام” نوشته شده که باید روی آن کلیک کنید.
  • اکنون صفحه جدیدی برای شما باز خواهد شد که باید اطلاعات خواسته شده را درون هر کادر وارد کنید. همچنین از بین گزینه‌های موجود نوع مودی مالیاتی را که شامل (حقیقی، حقوقی، تبعه خارجی، تشکل قانونی) انتخاب کنید. بعد از آن هم بسته به نوع مودی، باید شماره ملی، شناسه ملی یا کد فراگیر اتباع خارجی در کادر بعدی قرار داده شود و در آخر بر روی گزینه ورود به ثبت نام در پایین کادر کلیک کنید.
  • در مرحله بعدی ثبت نام سامانه مالیاتی وارد صفحه‌ی جدیدی خواهید شد. در این بخش هم چند گزینه مختلف برای شما قرار داده شده است. بر روی گزینه «پیش ثبت نام جدید» در این قسمت کلیک کرده تا وارد مراحل بعدی ثبت نام شوید.
  • اکنون وارد بخش مربوط به پیش ثبت نام شوید و در قسمت سمت راست صفحه باید نوع ثبت نام را تعیین کنید. نوع ثبت نام ممکن است «ثبت نام انفرادی یا بدن شریک» یا «مشارکت با حداقل یک شرکت» باشد. بعد از این که نوع ثبت نام در سامانه مالیات دستگاه پوز را انتخاب کردید، کد پستی محل زندگی‍تان را نیز به درستی وارد کنید. سپس شماره تلفن همراه را هم در کادر مربوطه وارد کرده و کد امنیتی را در جایگاه مشخص شده قرار دهید. در نهایت بر روی گزینه «پیش ثبت نام جدید» کلیک کنید.
  • در نهایت وارد مراحل ثبت نام خواهید شد که بهتر است با تمام دقت خود اطلاعات لازم را وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل ثبت نام را به درستی طی کرده باشید، یک نام کاربری و رمز عبور برای شماره تماسی که در اطلاعاتتان ذکر کرده‌اید پیامک خواهد شد که این امر نشان دهنده‌ی موفقیت آمیز بودن ثبت نام شما می‌باشد.

در ادامه می‌توانید با استفاده از این نام کاربری و رمز عبوری که به شما داده شده است، نسبت به ورود و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایید. پس این اطلاعات را در جایی یاداشت کنید و یا آن را به خاطر بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *