برای انتخاب حسابدار حرفه ای در میان انبوهی از گزینه ها و روزمه هایی که به دستتان رسیده، باید 4 مرحله بسیار مهم را در نظر بگیرید؛ اول تحقیق در میان دوستان و همکاران و یا انجمن های تخصصی برای یافتن حسابداری قابل اعتماد و متبحر، دوم ترتیب دادن مصاحبه های حرفه ای با سوالات کارآمد برای جذب حسابدار حرفه ای، سوم اطمینان حاصل کردن از مدارک و سوابق کاری حسابدار که دقیقا منطبق با حرفه شما باشد و چهارم تعیین شرایط و تعهدات و بستن قراردادهای صحیح.
البته گزینه پنجمی هم وجود دارد، مراجعه به یک شرکت حسابداری، مانند شرکت ما و دریافت خدمات بصورت برون سپاری.
با این چهار مرحله می توانید حسابدار حرفه ای استخدام کنید اما در این نوشتار به بررسی تمام نکاتی می پردازیم که شما را به سوی تشخیص علم و تجربه و همچنین تعهدات یک حسابدار حرفه ای سوق می دهد ، با ما در رایان محاسبان همراه باشید.
اهمیت انتخاب یک حسابدار حرفه ای
درست است که انتخاب و استخدام یک حسابدار حرفه ای و کارآمد برای شما هزینه بر است اما باید بدانید که در واقع این انتخاب را می توانید به دید یک سرمایه گذاری ارزشمند برای کسب و کار یا زندگی شخصی تان ببینید. با سپردن امور مالی تان به یک متخصص واجد شرایط، می توانید از مزایای متعددی از جمله صرفه جویی در وقت و پول، جلوگیری از اشتباهات، و دریافت مشاوره ی تخصصی بهره مند شوید.
بدون کمک یک حسابدار حرفه ای ، اداره امور مالی یک کسب و کار یا حتی امور مالی شخصی، می تواند چالش برانگیز و استرس زا باشد.
چرا باید یک حسابدار حرفه ای استخدام کنیم؟
حسابداران حرفه ای دانش عمیق و به روز در مورد قوانین و مقررات مالی، اصول حسابداری و نرم افزارهای حسابداری دارند و قطعاً می توانند به شما در درک پیچیدگی های امور مالی تان مانند مالیات، حقوق و دستمزد و گزارش دهی مالی کمک کنند که این موارد نیازهای پایه کسب و کار شماست.
انجام امور مالی به تنهایی می تواند زمان بر و طاقت فرسا باشد. یک حسابدار حرفه ای می تواند این وظایف را به طور کارآمد و دقیق انجام دهد و به شما زمان آزاد می دهد تا بر روی سایر جنبه های کسب و کار یا زندگی شخصی تان تمرکز کنید.
علاوه بر این، حسابداران حرفه ای می توانند با شناسایی و اصلاح اشتباهات حسابداری، به شما در صرفه جویی در هزینه ها کمک کنند. آنها همچنین می توانند به شما در یافتن راه هایی برای کاهش تعهدات مالیاتی تان کمک کنند.
جریمه های مالیاتی، جریمه های دیرکرد و حتی اقدامات قانونی می تواند از جمله پیامدهای نداشتن حسابدار حرفه ای باشد و عواقب جدی برای کسب و کار یا زندگی شخصی شما داشته باشد.
حسابداران حرفه ای همچنین می توانند به شما در زمینه های مختلف مالی مشاوره و راهنمایی ارائه دهند. آنها می توانند به شما در تصمیم گیری های مالی آگاهانه، مانند بودجه بندی، سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالیاتی کمک کنند.
عواقب نداشتن یک حسابدار خوب چیست؟
تصمیمات تجاری ضعیف، مشکلات مالی و حتی جرایم قانونی مهمترین عواقب نداشتن حسابدار حرفه ای در کسب و کارهاست.
![عواقب نداشتن یک حسابدار خوب](https://rayanmohaseban.com/wp-content/uploads/2024/10/عواقب-نداشتن-یک-حسابدار-خوب.jpeg)
بدون یک حسابدار خوب، ممکن است پول زیادی را از دست بدهید چراکه حسابدار می تواند به شما در شناسایی و کسب مزایای مالیاتی کمک کند. همچنین شاید شما ندانید که دقیقا چه اقداماتی را و چه موقع باید اجرا کنید تا شامل جرایم سنگین مالی و مالیاتی نشوید و یا اگر هم بدانید آنقدر انجام درست و به موقع این وظایف از شما هزینه، وقت و انرژی می گیرد که دیگر نمی توانید کار اصلی تان را پیش ببرید ؛ مدام استرس دارید و باید پیگیر کارها باشید.
نبود یک حسابدار و یا داشتن یک حسابدار غیر حرفه ای می تواند منجر به افزایش زمینه های کلاهبرداری در اموال و سرمایه شما شود چراکه کسی نیست تا فعالیت های مشکوک کسب و کارتان را شناسایی کن و یا گزارشات صحیحی در خصوص نحوه فعالیتتان به شما ارائه دهد.
در نهایت، هزینه استخدام یک حسابدار خوب بسیار کمتر از هزینه هایی است که می تواند ناشی از نداشتن یک حسابدار خوب باشد. اگر به دنبال یک حسابدار هستید، حتماً وقت بگذارید و کسی را پیدا کنید که واجد شرایط، با تجربه و دارای شهرت کاری باشد.
ویژگی های یک حسابدار حرفه ای چیست؟
ویژگی های حسابدار حرفه ای را در چهار حوزه محتلف می توان طبقه بندی کرد:
- علم و تجربه
- مهارت های ارتباطی
- مهارت های حل مسئله بصورت خلاق
- به روز بودن و دریافت آگاهی های مالی با آخرین تغییرات
داشتن علم و تجربه مهمترین ویژگی حسابدار حرفه ای
داشتن مدرک لیسانس یا فوق لیسانس حسابداری یا رشته های مرتبط مانند مدیریت مالی، از الزامات اولیه برای ورود به حرفه حسابداری است. علاوه بر مدرک تحصیلی، گذراندن دوره های تخصصی حسابداری و اخذ مدارک معتبر می تواند به ارتقای سطح دانش و مهارت حسابدار کمک کند، بنابراین هر زمان آگهی استخدام زدید اولین چیزی که به آن توجه می کنید مدرک تحصیلی دریافت شده و دانشگاهی که آن مدرک را صادر کرده باشد، قطعاً شما می دانید که کدام دانشگاه های ایران از اعتبار بالاتری برخوردارند و سطوح علمی آن ها بالاتر است.
در کنار مدرک تحصیلی ، سابقه کاری بسیار مهم و حیاتی است ، کسب تجربه عملی در زمینه های مختلف حسابداری مانند حسابداری مالی، حسابداری مالیاتی، حسابداری دولتی و حسابداری بهایه، برای یک حسابدار حرفه ای ضروری است، اینکه در کار خود چقدر تنوع داشته و طیف فعالیت های وی شامل چه نوع زمینه های کاری بوده است ؛ مسلماً حسابداری که کار در شرکت های مختلف و آشنایی با چالش های واقعی دنیای کسب و کار را تجربه کرده، مهارت های بیشتری برای پیشبرد کار شما هم دارد.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که برخی افراد در شرکت های بزرگ و متنوعی کار کرده اند اما با مدت زمان های کوتاه، مدام از شاخه ای به شاخه دیگر پریده اند ، چنین رزومه ای را کنار بگذارید چراکه احتمالا چنین فردی تعهد کافی به کار شما هم نخواهد داشت و با دریافت فرصت شغلی بعدی ، به سرعت کار شما را ترک خواهد کرد؛ منظور ما از تنوع کاری ، فعالیت هایی طولانی مدت در طیف وسیعی از شرکت هاست.
تسلط بر نرم افزارهای محبوب حسابداری برای یک حسابدار حرفه ای امری ضروری است. قطعا شما در کسب و کارتان از نرم افزاری خاص بهره میبرید ، اولیت استخدام با کسی است که نیاز به آموزش نرم افزار به کار رفته در کسب و کار شما را ندارد و مستقیما و بلافاصله می تواند کار را آغاز کند.
آشنایی با نرم افزارهای تخصصی حسابداری در حوزه های مختلف مانند حسابداری مالیاتی و حسابداری حقوق و دستمزد نیز می تواند به عنوان یک مزیت برای حسابدار محسوب شود.
اهمیت مهارت های ارتباطی برای یک حسابدار حرفه ای
درست است که دانش و تجربه در حوزه حسابداری، پایه و اساس فعالیت یک حسابدار حرفه ای را تشکیل می دهد. اما برای تبدیل شدن به یک حسابدار خبره و تاثیرگذار، تسلط بر مهارت های ارتباطی نیز به همان اندازه ضروری است.
مدیران، مشتریان، همکاران و مراجع قانونی معمولا کسانی هستند که با یک حسابدار در ارتباط مستقیم هستند. مهارت های بین فردی قوی نیاز است تا حسابدار بتواند به طور موثر با این افراد ارتباط برقرار کرده و اعتماد و احترام آنها را جلب کند.
منظور از مهارت های ارتباطی برای یک حسابدار دقیقا چیست؟
حسابداران باید بتوانند به طور واضح، مختصر و دقیق، هم به صورت شفاهی و هم کتبی، اطلاعات مالی پیچیده را به مخاطبان مختلف ارائه دهند، توانایی گوش دادن دقیق به صحبت های دیگران، درک دیدگاه آنها و پرسیدن سوالات مناسب، برای یک حسابدار حرفه ای ضروری است. همچنین ارائه گزارش ها و یافته های مالی به گونه ای که برای مخاطبان جذاب و قابل فهم باشد، از جمله وظایف یک حسابدار است، یک فرد حرفه ای باید انعطاف کافی برای برخورد و رفتار با انواع شخصیت ها را داشته باشد ؛ حسابداری موفق است که بتواند با خلق و خو های بیشتری سازگار باشد اما بتواند قاطعیت های به موقع را هم در رفتار و کردارش نشان دهد.
رازداری و امانت داری و گرفتار و کردار، قضاوت های صحیح و بی طرف بودن واقعی بین ذینفعان، و مسئولیت پذیری می تواند از دیگر مشخصات یک حسابدار حرفه ای باشد. کنترل خشم و دوری کردن از تصمیم گیری های هیجانی هم می تواند از دیگر مشخصه های مهارت های بین فردی باشد که یک حسابدار به آن نیاز دارد.
مهارت های حل مسئله بصورت خلاق
تصمیم گیری های استراتژیک در هر کسب و کار از مسیر حساب و کتاب می گذرند اما نقش یک حسابدار حرفه ای فراتر از ثبت و گزارش اعداد و ارقام است ، وی باید توانایی حل مسئله به صورت کاملاً خلاقانه داشته باشند به این معنی که در شرایط مختلف در برخورد با مسایلی که برایش تازه است و قبلا با آنها مواجه نشده بتوانید راه حل های موثری پیدا کند و آن ها را بخوبی اجرا نماید.
![مهارت های حل مسئله بصورت خلاق](https://rayanmohaseban.com/wp-content/uploads/2024/10/مهارت-های-حل-مسئله-بصورت-خلاق.jpeg)
شناسایی ریشه مشکلات و عوامل موثر بر ایجاد آنها هم به تفکر خلاق نیازمند است و این ها مهارت هایی هستند که در درس و کلاس به کسی نیاموخته اند و جزو ویژگی های فردی و ذاتی فرد می تواند باشد که با تمرین بسیار در وی نهادینه شده است.
ذینفعان هر شرکت توقع دارند که راه حل های نوآورانه و خلاقانه که به نتایج عالی می رسند ارائه شود و این فقط از یک حسابدار حرفه ای ساخته است.
ذهن یک حسابدار حرفه ای باید پرسشگر باشد و بتواند فراتر از افراد عادی مسایل مالی را تحلیل کند و ایده هایی نو و کارآمد ارائه دهد.
تفکر خلاق در یک حسابدار چه مزیتی دارد؟
- باعث می شود سازمان ها در غلبه بر مشکلات مالی و بهبود عملکردشان موفق تر عمل کنند.
- ریسک های احتمالی شرکت را کاهش می دهد.
- سبب شناسایی فرصت های جدید برای کسب درآمد و افزایش سود می شود.
نقش به روز بودن حسابداران حرفه ای
همراه بودن با آخرین نسخ قوانین و مقررات مالی، از جمله وظایف اساسی یک حسابدار حرفه ای است. با استفاده از راهکارهای مختلف، حسابداران می توانند دانش خود را در این زمینه به طور مستمر ارتقا داده و از بروز مشکلات مالی برای سازمان جلوگیری کنند.
حسابداران باید به طور مرتب قوانین و مقررات مالی مرتبط با حوزه فعالیت خود را مطالعه کنند. آن ها همچنین باید در دوره های آموزشی مختلفی که در زمینه قوانین و مقررات مالی برگزار می شود شرکت کنند تا راهکارها و قوانین جدید را بدانند و یا با استفاده از منابع آنلاین مانند وب سایت سازمان امور مالیاتی و روزنامه های رسمی موجود، از آخرین تغییرات قوانین و مقررات مطلع شوند.
گاهی عضویت در انجمن های حرفه ای حسابداری می تواند به حسابداران در دسترسی به اطلاعات به روز و تبادل نظر با سایر متخصصان این حوزه کمک کند. گروه هایی که در شبکه های اجتماعی این انجمن ها تشکیل می شود، می تواند حاوی اطلاعات بسیار مناسب و به روزی باشد.
مراحل انتخاب حسابدار حرفه ای
به دنبال مدیریت صحیح امور مالی خود و دستیابی به آرامش خاطر در این زمینه هستید، بنابراین باید بتوانید یک حسابدار حرفه ای استخدام کنید، اما چگونه؟
گام اول و مهمترین گام، شناخت عمیق از نیازهای خودتان است، اینکه چه نوع خدماتی برای مدیریت امور مالی خود دقیقاً نیاز دارید؟ آیا به دنبال خدمات پایه مانند ثبت و نگهداری دفاتر قانونی هستید یا به خدمات تخصصی تری مانند حسابرسی، مشاوره مالی یا مالیات نیاز دارید؟
ماهیت و حجم فعالیت های مالی شما چگونه است؟ آیا در یک کسب و کار نوپا فعالیت می کنید یا شرکتی با سابقه و تراکنش های مالی پیچیده دارید؟
سوال اساسی اینکه چه مبلغی را می توانید برای خدمات حسابداری در نظر بگیرید؟ تعیین بودجه ای واقع بینانه، دایره انتخاب شما را هدفمندتر خواهد کرد.
گام دوم جستجو برای شناخت و یافت فرد مورد نظر است، از دوستان، همکاران، آشنایان و حتی اعضای خانواده خود که تجربه کار با حسابداران مختلف را دارند، سوال کنید و یا در دنیای اینترنت و شبکه های مجازی در سایت هایی که برای همین منظور طراحی شده اند به دنبال حسابدار خوب باشید، انجمن های تخصصی حسابداری و شبکه های اجتماعی این انجمن ها مسیرهای خوبی هستند.
همچنین برخی از سازمان ها و موسسات، پایگاه های داده ای از حسابداران را گردآوری کرده اند که می توانید با جستجو در آنها، گزینه های مد نظر خود را بیابید. حتی می توانید به آموزشگاه های معتبر در زمینه حسابداری سر بزنید و برترین شاگردان و یا اساتید آنها را انتخاب کنید. و ضمناً می توانید به روش سنتی آگهی استخدام بزنید و رزومه ها را دریافت کنید.
گام سوم، ملاقات و مصاحبه، در این مرحله، مصاحبه ای دقیق و هدفمند با هر یک از حسابداران انجام دهید و به دنبال یافتن پاسخی برای این سوالات کلیدی باشید:
- سابقه کاری حسابدار در چه زمینه هایی است؟ آیا با نوع فعالیت و صنعت شما آشنایی دارد؟
- آیا حسابدار مورد نظر دارای مجوزهای قانونی و مدارک معتبر در زمینه حسابداری است؟
- آیا می توانید به طور واضح و راحت با حسابدار ارتباط برقرار کنید؟
- نحوه عملکرد و ارائه خدمات توسط حسابدار چگونه است؟
- هزینه خدمات حسابداری چقدر است؟ آیا با بودجه شما تناسب دارد؟
آیا برای شغل حسابدار دوره آزمایشی تعیین کنیم؟
این سوال بسیار مهمی است که شما پس از انتخاب حسابدار با آن رو به رو هستید ، آیا فرد انتخابی بلافاصله باید کار را شروع کند یا بهتر است دوره ای آزمایشی را در نظر بگیریم؟
در پاسخ باید گفت که دوره آزمایشی از یک سو، این فرصت را برای شما فراهم می کند تا از مهارت ها و تناسب شغلی متقاضی با نیازهای خود اطمینان حاصل کنید. از سوی دیگر، ممکن است چالش هایی را نیز به همراه داشته باشد.
مزیت دوره آزمایشی این است که ادعای بیان شده را در عالم واقعیت خواهید سنجید، عملکرد حسابدار را بررسی می کنید و متوجه می شوید که آیا فرد مورد نظر همان حسابدار مورد نیاز شماست یا خیر ، این دوره برای خود حسابدار هم فرصتی است که با کار شما بیشتر آشنا شود و کار خواسته شده و تعهدات و مسئولیت ها را با عمق دانش و تجربه خود بسنجد، این دوره می تواند باعث شود بدون وجود تعهدات بلند مدت هر دو طرف شناخت بیشتری نسبت به هم پیدا کنند.
اما معایب دوره آزمایشی هم کم نیست؛ اولاً فردی وارد پر رمز و راز ترین بخش کسب و کار شما شده و به بسیاری از اطلاعات دسترسی دارد، امنیت کاری شما کاملا در خطر است، از طرفی شما باید حقوق و مزایای این دوره را پرداخت کنید پس برای شما هزینه بر است، برای حسابدار هم این دوره می تواند با استرس همراه باشد، شاید مجبور بوده از شغل قبلی خود برای کار با شما استعفا دهد و حالا نمیداند که آیا همکاریش با شما ادامه خواهد داشت یا خیر! همین استرس ممکن است باعث شود عملکرد واقعی وی نمایان نشود، ضمن اینکه اگر این دوران با شکست مواجه شد شما باید دوباره تمام مراحل استخدامی را از ابتدا طی کنید.
پس بهتر است به جای دوره آزمایشی فعالیت هایی را بصورت پروژه ای تعیین کنید که در زمانهایی خارج از وقت اداری فرد بتواند آن ها را انجام داده و به شما تحویل دهد، به این صورت هم می توانید همزمان چندین نفر را مورد ارزیابی قرار دهید و هم افراد با خیالی آسوده پروژه شما را انجام داده و تحویل می دهند. و یا در روند استخدام دقت کنید و بهترین نیرو را یافته و استخدام کنید.
بهترین پیشنهاد برای استخدام حسابدار حرفه ای
شما می توانید به جای اینکه روند استخدام یک حسابدار حرفه ای را به عهده بگیرید، آن را به شرکت های حسابداری بسپارید اما چگونه؟
![بهترین پیشنهاد برای استخدام حسابدار حرفه ای](https://rayanmohaseban.com/wp-content/uploads/2024/10/بهترین-پیشنهاد-برای-استخدام-حسابدار-حرفه-ای.jpeg)
در شیوه اول می توانید به جای استخدام و به کار گیری حسابدار بصورت مستقل ، کار حسابداری و حسابرسی شرکتتان را به شرکت های معتبر حسابداری واگذار کنید، شرکت های حسابداری معمولاً به تعداد زیادی حسابدار با تخصص های مختلف دسترسی دارند و تمام عملیات حسابداری شرکت شما را به بهترین شیوه انجام می دهند.
و یا در شیوه دوم می توانید از شرکت های حسابداری بخواهید که یک حسابدار حرفه ای را در شرکت شما مستقر کنند، در این روش، تعهدات بر عهده شرکت حسابداری خواهد بود و چنانچه به هر دلیل نیروی اعزامی نتواند کار و فعالیت شما را به نحوی که انتظار دارید، پیش ببرد، شرکت حسابداری بدون اتلاف وقت و هزینه فرد دیگری را جایگزین خواهد کرد، در این روش طرف قرارداد شما شرکت حسابداری است و نه خود فرد حسابدار.
در شیوه بعدی هم می توانید از شرکت های حسابداری بخواهید که برای شما نیرو استخدام کنند، آنها با اشراف کاملی که به این حرفه دارند می توانند بهترین افراد را گزینش کرده و به شما معرفی کنند ، در این روش پس از معرفی، طرف قرارداد شما خود فرد حسابدار خواهد بود.
دراین خصوص میتوانید با حرفه ای های رایان محاسبان مشورت کرده و بهترین روش را انتخاب کنید.
2 پاسخ
سلام ما یک شرکت پزشکی هستیم و یک حسابدار هم داریم آیا شما امکان اعزام حسابدار حرفه ایی دارید که به مدت سه ماه به حسابدار ما کمک کنه
وقت شما بخیر
بله یکی از همکاران واحد حسابداری ما میتونند سه ماه به شما کمک کنند و در ادامه نیز اگر نیاز بود به صورت پاره وقت مراجعه کنند تا کارهای شما روتین شود.