مشاوران رایان محاسبان در کنار شما هستند

تسهیلات بانکی، خروجی‌های اصلی بانک هستند که از طریق آن، نقدینگی سرگردان جامعه برای اهداف تعریف شده و هدفمند اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بانکی که مجهز به این منابع است، از آن‌ها در راستای اهدافی که از قبل برنامه ریزی شده است استفاده می‌کند.

اعطای تسهیلات، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که توسط بانک‌ها انجام می‌شود. این تسهیلات برای صاحبان کسب و کارها، افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار جدید را دارند و سایر افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه این مقاله قصد داریم تسهیلات بانکی را توضیح داده و به بررسی کامل خدمات تسهیلات بانکی بپردازیم.

تسهیلات بانکی چیست؟
خدمات تسهیلات بانکی

تسهیلات بانکی چیست؟

همان طور که گفتیم تسهیلات بانکی، خروجی‌های بانک هستند که از طریق آن، نقدینگی‌های سرگران جامعه برای رسیدن به برخی از اهداف هدفمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک بانک با مجهزکردن منابع، که شامل سرمایه و حقوق صاحبان سهام و انواع سپرده‌ها و یا سایر بدهی‌ها می‌شود، آن‌ها را در راستای هدف‌هایی که تعیین شده است، مصرف می‌کند.

به عبارت دیگر، یک بانک با ایجاد دارایی‌های درآمدزا در پایان هر دوره مالی به سود رسیده و بعد از آن با استفاده از این سودها که منابع مالی جدیدی هستند، فعالیت خود را گسترش می‌دهد. البته در بانک‌های توسعه‌ای که به طور معمول با استفاده از سرمایه دولت تشکیل می‌شود، رسیدن به اهداف اقتصادی و ملی، اهمیت بسیار بیشتری نسبت به سوددهی بانکی دارد.

مهم‌ترین تسهیلات ارائه شده از سوی بانک‌های کشور کدام است؟

تسهیلات بانکی انواع مختلفی دارند و در واقع یک برنامه رسمی کمک مالی است که توسط بانک و یا موسسات مالی و اعتباری برای کمک به شرکت‌های تولیدی و صنعتی و برای رونق کسب و کارها، ارائه می‌شود. در ادامه به معرفی و بررسی انواع تسهیلات بانکی پرداخته و آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

قرض الحسنه

قرض الحسنه، قراردادی است که برطبق آن، بانک به عنوان قرض‌دهنده، مبلغ معینی را طبق ضوابط و قوانین معینی به اشخاص (حقیقی یا حقوقی) به عنوان قرض واگذار می‌کنند. در نظام بانکداری، اعطای قرض الحسنه به نهادها و نیازهای نام برده شده در زیر، مجاز است:

  • شرکت‌های تعاونی جهت ایجاد کار
  • برای رفع احتیاجات ضروری اشخاص حقیقی
  • برای هزینه ازدواج و تهیه جهزیه
  • برای هزینه درمان بیماری
  • به عنوان کمک هزینه تحصیلی
  • برای رفع نیازهای ضروری
  • به عنوان کمک هزینه برای ایجاد مسکن روستایی‌ها
  • برای تعمیر و یا خرید مسکن
  • به عنوان کمک هزینه برای افزایش تولید در کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی

مشارکت مدنی

مشارکت مدنی به معنای درآمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی و یا حقوقی متعدد، به نحو مشاع و به منظور انتفاع است. مشارکت مدنی به این صورت است که افراد حقیقی و یا حقوقی با توجه به نوع فعالیت و معامله مورد نظر برای اجرای پروژه و یا معامله‌ای خاص می‌توانند با بانک مشارکت کنند.

برای این کار باید مدارک مورد نیاز را به بانک ارائه دهید تا بعد از بررسی، در صورت مساعد بودن شرایط اعطای تسهیلات، طرف معامله مشارکت مدنی بانک قرار بگیرید. مشارکت مدنی انواع مختلفی دارد، مشارکت مدنی بازرگانی، خدماتی و صادراتی، انواع مختلف تسهیلات مشارکت مدنی هستند که با ارائه مدارک مورد نیاز به بانک می‌توانید از این تسهیلات استفاده کنید.

مضاربه

در این نوع از تسهیلات، یکی از طرفین قرارداد تامین سرمایه نقدی را برعهده می‌گیرد و طرف دیگر باید با آن تجارت کرده و در سود حاصله شریک باشند. مضاربه در امور بازرگانی شرایطی مانند مشارکت مدنی دارد. البته این دو تفاوت‌هایی هم با هم دارند که در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها خواهیم پرداخت:

  1. در مضاربه تمام سرمایه مورد نیاز برای اجرای عملیات مشارکتی، از طرف موسسه تامین می‌شود، در صورتی که در مشارکت مدنی تنها بخشی از سرمایه مورد نیاز توسط سرمایه تامین می‌شود.
  2. در مشارکت مدنی، پرداخت سهم شراکت می‌تواند در دفعات متعددی انجام شود اما در مضاربه این هزینه به یکباره پرداخت می‌شود.

جعاله

جعاله به پرداخت اجرت و پاداش معلوم در مقابل یک عمل خاص گفته می‌شود. در جعاله، شخصی که متعهد است را جاعل، طرف مقابل را عامل و اجرت را جُعل می‌نامند. جعاله را به دو دسته جعاله خاص و جعاله عام تقسیم می‌کنند. در ادامه به توضیح هر کدام از این جعاله‌ها خواهیم پرداخت:

1- جعاله خاص

در این جعاله، ایجاب برای شخص معین بوده و طرف خطاب یک یا چند نفر خاص هستند. یعنی در این نوع جعاله فرد جاعل افراد خاصی را برای انجام کاری مشخص می‌کند. برای مثال گفته می‌شود اگر فلان شخص و یا فلان اشخاص، کاری را انجام دهند، پاداش دریافت خواهند کرد.

2- جعاله عام

در این نوع جعاله، هدف جاعل رسیدن به هدف خود است و شخص انجام دهنده برای او فرقی ندارد. در واقع برخلاف جعاله خاص، در این نوع جعاله شخص انجام دهنده مهم نیست بلکه تنها انجام کار مهم است. برای مثال گفته می‌شود، هر کس فلان کار را انجام دهد، به او پاداش خواهیم داد.

مبلغ تسهیلات جهت شرکت ها چقدر است؟

مبلغ وام دریافتی در تسهیلات بانکی برای شرکت‌ها، به عوامل متعددی بستگی دارد. همان ‌طور که گفته شد، برای شرکت‌های سهامی خاص، اولین عامل، مقدار سرمایه اولیه خواهد بود. دیگر عوامل تاثیرگذار در مقدار مبلغ وام، شامل نوع شرکت، نوع بانک، دلیل دریافت وام، دوره‌ها و زمان بازپرداخت وام است.

شرایط برخورداری از وام و تسهیلات جهت شرکت ها

مهم‌ترین شرط در دریافت وام بانکی جهت شرکت‌ها، ثبت شرکت است. اگر برای شرکتی که ثبت نشده درخواست وام کنید، به طور حتم با درخواست شما موافقت نخواهد شد. شرط دیگر، ذکر «اخذ وام و تسهیلات از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و خصوصی» در موضوع فعالیت شرکت، هنگام ثبت شرکت است. این عمل، از اولین اقدامات برای دریافت تسهیلات بانکی به شمار می‌آید.

انواع تسهیلات جهت شرکت های ثبت شده

تسهیلاتی که در قانون تجاری برای شرکت‌های ثبت شده، در نظر گرفته می‌شود، تنها به ارائه وام بانکی ختم نمی‌شود. به جهت تسهیل در فرایند ایجاد روابط تجاری و اقتصادی، تسهیلات و مزایای خاصی برای شرکت‌های ثبت شده در نظر گرفته شده است. به همین خاطر به بیان این مزایا و تسهیلات می‌پردازیم.

  • ایجاد پشتوانه قانونی از حقوق تمامی شرکا و طرفین همکاری

پس از ثبت یک شرکت، تمامی قراردادها نیز به صورت رسمی درمی‌آیند و در آینده هیچ‌کدام از طرفین نمی‌توانند از وجود تصمیمات، اساس‌نامه‌ها و دیگر موارد، اظهار بی‌اطلاعی کنند. به همین خاطر در صورت وجود مشکلات نیز، روند پیگیرد قانونی راحت‌تر انجام می‌شود.

  • برخورداری از مزایای فعالیت رسمی و قانونی

تمامی فعالیت‌های تجاری و غیرتجاری شرکت‌های ثبت شده، به صورت رسمی در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که فعالیت یک شرکت به صورت رسمی و قانونی باشد، افراد زیادی تمایل به همکاری با شرکت ثبت شده خواهند داشت. دلیل این امر نیز، برخورداری این نوع از شرکت‌ها، از امتیازات و حمایات قانونی است.

  • اعطای تسهیلات به صورت وام

اکثر وام‌های ارائه شده توسط بانک‌ها، به شرکت‌های ثبت شده اختصاص یافته است. از مزایای این وام، دریافت مبالغ زیاد با سود بسیار کم را می‌توان مثال زد. همچنین وام ارائه شده دارای زمان تنفس خواهد بود و بازپرداخت نیز در بازه‌های طولانی‌مدت انجام می‌پذیرد.

  • حضور در مناقصات و مزایدات

شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی، تنها برای شرکت‌ها و اشخاص حقوقی امکان‌پذیر است و افراد حقیقی نمی‌توانند در این مزایدات شرکت کنند.

  • اعتماد بیشتر مشتریان

اطلاع از سرمایه شرکت مورد نظر و حوزه اختیار مدیران، از عواملی است که مشتریان در هنگام عقد قرارداد با شرکت‌ها در نظر می‌گیرند. در صورتی که شرکتی ثبت شده باشد، تمامی اطلاعات و سوابق رسمی یک شرکت در روزنامه‌های رسمی ثبت خواهند شد و این اطلاعات به طور کامل از طریق مراجع قانونی، قابل پیگیری هستند. این عامل باعث خواهد شد تا مشتریان با خیال راحت‌تر به شرکت مورد نظر اعتماد کنند.

  • تسهیل اخذ نمایندگی

شرکت‌های بزرگ و صاحب نام برای کاهش مشکلات قانونی، تنها با شرکت‌های ثبت شده ارتباط برقرار می‌کنند و از این جهت، اخذ نمایندگی از شرکت‌های معروف برای یک شرکت ثبت شده، راحت‌تر خواهد بود.

  • دریافت مجوز

برای تعداد زیادی از فعالیت‌ها، دریافت جواز از طرف دولت، یک امر الزامی است. این مجوز نیز در اکثر مواقع تنها به شرکت‌های ثبت شده ارائه می‌شود. به همین خاطر دریافت تسهیلات جهت شرکت های ثبت شده، بسیار منطقی خواهد بود.

خدمات تسهیلات بانکی رایان محاسبان

 چرا باید تسهیلات بانکی اخذ کنیم؟

بسیاری از کارآفرینان بعد از احداث و آغاز کسب و کار خود، به محدودیت‌های مالی شدیدی برخورد می‌کنند. این محدودیت‌ها به تنهایی می‌توانند عاملی برای شکست خوردن کسب و کار باشند؛ زیرا اگر به سرمایه در گردش برای فعالیت‌های تجاری دسترسی پیدا نکند، نمی‌تواند حرکتی مفید برای رشد و پیشرفت کسب و کار خود انجام دهد. این افراد عموما می‌دانند که اخذ تسهیلات بانکی، بهترین گزینه موجود در روی میز است.

شما در واقع با اخذ تسهیلات بانکی، فرصت این را خواهید داشت که تا چندین سال از یک سرمایه کلان استفاده کنید. اگر موفق به استفاده صحیح از این سرمایه شوید، دیگر هیچ نیازی به اخذ مجدد تسهیلات نخواهد بود؛ زیرا بسیاری افراد با استفاده از وام بانکی توانسته‌اند کسب و کار خودشان را به مسیر موفقیت و کسب درآمد بازگردانند و از مشکلات مالی ایجاد شده بگریزند.

البته باید توجه داشته باشید که تسهیلات بانکی ارائه شده، نوعی استقراض است؛ یعنی شما باید پس از مدت تعیین شده، وام را همراه با سود آن به بانک بازگردانید. سود بانکی تسهیلات به صورت سالانه محاسبه می‌شود و می‌توان گفت رقم چندان قابل توجهی نیست؛ زیرا شما در مدت زمان تنفس بعد از ارائه تسهیلات بانکی، می‌توانید چندین برابر این اعداد و ارقام را کسب کنید.

خدمات تسهیلات بانکی را با رایان محاسبان تجربه کنید!

تسهیلات بانکی یکی از موارد بسیار مهمی است که بسیاری از افراد و یا کسب و کارها به دنبال دریافت این تسهیلات هستند. اگر شما هم به دنبال راه‌اندازی یک کسب و کار هستید، اما سرمایه لازم برای این کار را ندارید، حتی اگر دارای کسب و کاری هستید و به دنبال گسترش آن و یا افزایش تولید خود هستید، می‌توانید از تسهیلات بانکی استفاده کنید.

دریافت هر کدام از این تسهیلات نیازمند شرایط و مدارک خاصی است. برای اطلاع از این شرایط و یا چگونگی اقدام برای دریافت این تسهیلات می‌توانید از مشاوره خدمات تسهیلات بانکی استفاده کنید. مشاوران رایان محاسبان در خدمت شما هستند تا بهترین خدمات را به شما ارائه کرده و تمام شرایط و قوانین دریافت تسیلات را برای شما توضیح بدهند.

استفاده از مشاوره خدمات تسهیلات بانکی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید هر چه سریع‌تر تسهیلات بانکی خود را دریافت کرده و بتوانید کسب و کار خود را راه اندازی و یا آن را گسترش دهید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت وام و تسهیلات جهت شرکت ها

شرایط ذکر شده، تنها بخشی از موارد مورد نیاز برای برخورداری از تسهیلات بانکی است. در ادامه برای دریافت وام بانکی، باید مدارک را به بانک مورد نظر ارائه دهید. مدارک مورد نیاز برای دریافت وام بانکی شامل موارد زیر است:

  • تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی سهام‌داران و اعضای هیئت مدیره
  • جواز تاسیس شرکت
  • آخرین آگهی تاسیس و آدرس شرکت
  • گواهی مالیاتی شرکت
  • مهر شرکت
  • طرح توجیهی برای دریافت وام
  • آخرین آگهی معرفی اعضای هیئت مدیره و کسانی که حق امضا دارند
  • صورت جلسه موافقت اعضای هیئت مدیره با دریافت تسهیلات بانکی
  • تصویر گزارش معتبر از سوی کارشناس دادگستری
  • ارائه کد اقتصادی شرکت
  • تصویر اسناد مالکیت محل استقرار شرکت به عنوان وثیقه

قابل ذکر است که تمامی موارد ذکر شده، تنها بخشی از مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات بانکی هستند.