انواع حسابداری شرکتها

انواع حسابداری شرکتها

هدف از حسابداری شرکتها چیست؟

حسابداری روشی برای ردیابی تراکنش‌ های مالی یک شرکت است. حسابداری شرکت‌ها روش جمع آوری، تجزیه و تحلیل و به اشتراک گذاری داده‌های اقتصادی شرکت به منظور تصمیم گیری در مورد آینده‌ ی شرکت است.

مزایای حسابداری برای شرکتها

حسابداری برای هر کسب و کاری، کوچک یا بزرگ، مزایای زیادی دارد. حسابداری در تجارت ضروری است. این به شما امکان می‌دهد درآمد و هزینه‌ها را گزارش کنید، از انطباق با قانون اطمینان حاصل کنید، و داده‌های مالی کمی را به مشتریان، مدیران و دولت ارائه دهید که می‌توانید از آنها برای تصمیم‌گیری تجاری استفاده کنید.

چرخه حسابداری چیست؟

چرخه حسابداری روشی برای تعریف، بررسی و پیگیری فعالیت‌های حسابداری یک شرکت است. در این فرآیند از سه مرحله حسابداری استفاده میشود: جمع آوری، مرتب سازی و گزارش.

انواع حساب‌ شرکت‌ ها در حسابداری کدامند؟

حساب چیزی نیست جز خلاصه‌ای از معاملات انجام شده توسط یک شرکت با افراد دیگر، اعضا و مشتریان. به عنوان مثال، هنگامی که یک شرکت با تامین کنندگان یا مصرف کنندگان خود معامله می‌کند، تامین کنندگان و مشتریان به عنوان حساب‌های مجزا تلقی می‌شوند. در نتیجه، اگر یک شرکت معامله‌ای انجام دهد، ابتدا باید حساب‌های مربوطه را قبل از اعمال اصول حسابداری لازم و قوانین طلایی حسابداری برای ثبت آن تراکنش‌ها تعریف کند.

پیگیری اشکال مختلف حساب‌ های شرکت شما در حسابداری میتواند دشوار باشد. صاحبان مشاغل یا کارهای اداری خود را انجام می‌دهند یا برای انجام آن به شخص دیگری پول می‌دهند. مالکان باید یک ایده اولیه از آنچه در حال وقوع است داشته باشند.

حساب ها در حسابداری به پنج دسته دارایی‌ها، بدهی‌ها، حقوق صاحبان سهام، درآمد و هزینه‌ها تقسیم می‌شوند. وظیفه ما در رایان محاسبان این است که تصمیم بگیریم پول در کسب و کار شما چگونه سرمایه گذاری شود و چه مقدار پول در هر حساب قرار داده شود. هر دسته به خودی خود دارای بخش های فرعی زیادی است که بعداً مورد بحث قرار میگیرد.

انواع حسابداری در شرکتها

در این قسمت به پنج نوع حساب مختلف در حسابداری به همراه مثال‌هایی از حسابداری می‌پردازیم.

  • دارایی‌ها
    دارایی‌ها به دو شکل مختلف (دارایی قابل مشاهده یا مشهود و دارایی نامشهود یا نامرئی) وجود دارند که تعیین کننده‌ی میزان ارزش یک کسب و کار می‌باشند. هر چیزی که کسب و کار در اختیار دارد در بودجه سرمایه گذاری لحاظ میشود

1- دارایی‌های مشهود: دارایی‌های مشهود که به عنوان دارایی‌های سخت نیز شناخته می‌شوند، دارایی‌های فیزیکی هستند مانند رایانه‌های رومیزی، رایانه‌های لپ‌تاپ، خودروها، ارز، وسایل نقلیه، اموال و سایر دارایی‌های مشهود.

2- دارایی‌های نامشهود: دارایی‌های نامشهود دارایی‌هایی هستند که به صورت فیزیکی وجود ندارند. دارایی‌های نامشهود شامل نام، نام تجاری، حق چاپ و سایر اشیاء غیر فیزیکی است.

همچنین دارایی‌ها را می توان بر اساس نقدینگی (سرعتی که با آن میتوان به پول نقد تبدیل کرد) به انواع زیر طبقه بندی کرد:

دارایی‌های جاری که به عنوان دارایی‌های کوتاه مدت نیز شناخته می‌شوند، دارایی‌هایی هستند که ظرف یک سال مصرف، مبادله یا به وجه نقد تبدیل میشوند. آنها به قیمت فعلی یا بازار خود در ترازنامه گزارش میشوند.
دارایی‌های ثابت، دارایی‌های مشهودی هستند که طول عمر آنها حداقل یک سال و معمولاً بسیار بیشتر است.

دارایی‌ها = بدهی‌ها + حقوق صاحبان سهام

  • مخارج یا هزینه‌ها

مخارج، هزینه‌هایی هستند که شرکت شما هنگام فعالیت متحمل میشود. هر کالا یا خدماتی که توسط شرکت برای تولید درآمد یا واردات محصولات خریداری میشود، مخارج نامیده میشود. این میتواند شامل هزینه‌های مالیاتی، آب و برق، اجاره، دستمزد کارکنان و موارد دیگر باشد. هر گونه کسر مالیات معاف است و سود مشمول مالیات را کاهش می‌دهد.

انواع مختلف مخارج عبارتنداز:

1- بهای تمام شده کالای فروخته شده: هزینه خرید مواد اولیه و تبدیل آنها به محصول نهایی، بهای تمام شده کالای فروخته شده (COGS) است. هزینه‌های فروش و عملیاتی پرداخت شده توسط کل گروه و هزینه بهره و زیان محصولات غیرعادی را شامل نمیشود.

2- هزینه‌های مالی: مخارج مالی عملیاتی است که یک شرکت برای جلب مشتری و کسب درآمد متحمل میشود. هزینه‌های تامین کننده، مزایای کارکنان، اجاره کارخانه و استهلاک تجهیزات همگی نمونه‌هایی از هزینه‌های مالی رایج هستند.

3- هزینه‌های مازاد: هزینه‌های مازاد هزینه‌هایی هستند که برای فعالیت‌ها یا فروش‌های عمده یکباره پرداخت می‌شوند که بخشی از عملیات عادی تجاری شرکت نیستند. کاهش کارمندان، فروش اموال یا واگذاری دارایی با ارزش، نمونه‌هایی از این هزینه‌ها هستند.

4- هزینه‌های غیرعملیاتی: هزینه‌هایی هستند که نمی‌توانید از درآمدهای عملیاتی کسر کنید. محبوب‌ترین هزینه غیرعملیاتی بهره است. وام‌های بانکی معمولاً به پرداخت بهره نیاز دارند، اما این پرداخت‌ها سود عملیاتی کمی دارند. در نتیجه به عنوان مخارج غیرعملیاتی طبقه بندی می‌شوند.

بدهی‌ها هزینه‌ها را افزایش می‌دهند، در حالی که اعتبارات آنها را کاهش می‌دهند. وقتی پول پرداخت می‌کنید، به حساب هزینه شما می‌رود.

  • درآمد

درآمد که به عنوان سود نیز شناخته میشود، مقدار پولی است که کسب و کار شما به دست می‌آورد. حساب‌‎های درآمدی شما پولی را که از فعالیت‌ها و هزینه‌های غیرعملیاتی به دست می‌آید را ردیابی می‌کند. حساب‌های درآمدی حساب‌های گذرا یا اسمی هستند زیرا ارزش آن‌ها در شروع هر سال حسابداری جدید که معمولاً یک سال مالی است به صفر می‌رسد. این کاری است که معمولاً به صورت خودکار توسط نرم افزار حسابداری شرکت رایان محاسبان انجام میشود.

درآمد شامل پولی است که کسب و کار از فروش کالا و خدمات دریافت می‌کند. این اصطلاح اغلب برای اشاره به سود سهام و پرداخت سود به دست آمده در اوراق بهادار قابل فروش استفاده میشود. انواع مختلف حساب‌های درآمد عبارتند از:

1- درآمد عملیاتی: درآمد عملیاتی درآمد حاصل از عملیات اصلی شرکت مانند فروش است.

2- درآمد غیرعملیاتی: درآمد غیرعملیاتی، پولی است که توسط یک پروژه جانبی به دست می‌آید که اتفاقی با عملیات روزمره کسب‌وکار است، مانند درآمد سود سهام یا سود سرمایه‌گذاری. درآمد غیرعملیاتی بیشتر از درآمد عملیاتی نوسان دارد.

  • بدهی‌ها

بدهی‌ میزان پولی ست که شرکت بدهکار است. به وام‌ها یا تعهدات بدهی به بانک‌ها و پولی که کسب و کار شما به سایر افراد خارجی بدهکار است، بدهی گفته میشود. وام ها، قبوض آب و برق معوق، اضافه برداشت بانکی، وام خودرو، وام مسکن و سایر بدهی‌ها نمونه‌هایی از بدهی هستند. بدهی‌ها را میتوان به صورت زیر طبقه بندی کرد:
1- بدهی‌های جاری: بدهی‌های جاری تعهدات یا وام‌هایی هستند که یک واحد تجاری ظرف یک سال یا در دوره عملیاتی معمول سررسید می‌کند. بدهی‌های جاری بدهی های کوتاه مدت هستند.

2- بدهی‌های غیرجاری: بدهی‌های غیرجاری بدهی‌های بلندمدت یا تعهدات مالی هستند که در ترازنامه شرکت گزارش میشوند. آنها اغلب به عنوان بدهی‌های بلند مدت نامیده میشوند. تعهدات بلندمدت جزء حیاتی تامین مالی بلندمدت یک شرکت است.

3- بدهی های احتمالی: تعهدات احتمالی بدهی‌هایی هستند که می‌توانند در نتیجه یک مورد احتمالی ایجاد شوند. در نتیجه، تعهدات احتمالی بدهی‌هایی هستند که احتمال دارد در آینده به وقوع بپیوندد.

  • حقوق صاحبان سهام

ارزش سهام نشان می‌دهد که شرکت چقدر ارزش دارد.

حقوق صاحبان سهام = دارایی‌ها بدهی‌ها

حقوق صاحبان سهام در اختیار داشتن یک کالای با ارزش است. پس از کسر تعهدات، این سود باقیمانده در دارایی‌های شرکت است. حقوق صاحبان سهام شامل سهام عادی، سود سهام و سود معوق است. “ارزش خالص” اصطلاح دیگری برای حقوق صاحبان سهام است.

حقوق صاحبان سهام تعداد دارایی‌هایی است که پس از تسویه تمام بدهی‌ها نزد شرکت باقی می‌ماند. حساب‌های سهام از طریق اعتبار رشد می‌کنند و از طریق بدهی کسر می‌شوند.

حسابداری در شرکتها

چگونه انواع حساب‌ها در حسابداری به کسب و کارها کمک می‌کند؟

حسابداری به انواع کسب و کارها در تصمیم گیری، سازماندهی و نظارت کمک می‌کند. دسترسی به حسابداری برای هر فعالیت شرکتی باعث میشود که شرکت با عملکرد، بهره وری و سازگاری در انجام کلیه وظایف عمل کند. این منجر به افزایش تولید میشود زیرا مدیریت می‌تواند تصمیمات بهتری بگیرد و به دلیل جریان روان تراکنش‌ها در یک بازار، به طور موثرتری برنامه ریزی کند.

با خواندن این مقاله، شما اطلاعات اولیه‌ای در مورد انواع حساب‌ها و انواع آنها دارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که حسابداری کسب و کار خود را شروع کنید. شرکت رایان محاسبان با تجربات چندین ساله خود در این زمینه، همواره آماده خدمت رسانی و همکاری با شماست. کافیست با شماره‌های موجود در پایین صفحه تماس بگیرید و هر سوالی در این زمینه دارید از مشاوران ما دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *