هر کسب و کاری برای اینکه بتواند مالیات خود را سر وقت و به صورت کاملا قانونی به دولت کشور پرداخت کند، نیازمند همکاری با شرکت مالیاتی و عقد قرارداد مالیاتی با این نهادها است. چراکه مالیات، ارتباط مستقیم با قوانین و مقررات کشور دارد و ممکن استا در پروسه پرداخت مالیاتی مشکلاتی رخ دهد که مدیر کسبوکار از عهده حل آنها بر نیاید. به همین دلیل اکثر کارشناسان فعال در حوزه کسب و کار، عقد قرارداد مالیاتی را به تمامی کسب و کارها توصیه میکنند. در حال حاضر امکان عقد قرارداد مالیاتی برای تمامی کسب و کارها در ایران وجود دارد.
معرفی قرارداد مالیاتی
البته بر خلاف تصورات، قرارداد مالیاتی نیز میتواند مشکلات فراوانی برای مدیران کسب و کار داشته باشد؛ زیرا بعضی از مدیران از نحوه اصولی و دقیق عقد قرارداد و توافق با شرکت مالیاتی آگاه نیستند. این ناآگاهی نهتنها موجب ایجاد اختلاف بین طرفین قرارداد خواهد شد، بلکه میتواند عواقب قانونی بسیار سنگینی نیز به همراه داشته باشد. این در حالی است که بسیاری از مدیران تصور کاملا اشتباهی از قرارداد مالیاتی دارند. در این مطلب، نحوه عقد قرارداد مالیاتی و کاربرد آن را به صورت کامل برایتان شرح خواهیم داد.

قرارداد مالیاتی چیست؟
همان طور که میدانید، امروزه صدها شرکت مالیاتی فعال در ایران وجود دارد که تمامی خدمات مالیاتی مورد نیاز کسب و کارها را پتشیبانی میکنند. توافق برای استفاده از خدمات این شرکتها نمیتواند به صورت کلامی و شفاهی انجام گیرد؛ چراکه همکاری بین کسب و کار شما و شرکت مالیاتی حداقل تا چند ماه ادامه خواهد داشت و ممکن است در این بازه زمانی، اختلافات و مشکلاتی هر چند کوچک به وجود بیاید.
به همین دلیل، بهرهمندی از خدمات شرکت مالیاتی نیازمند عقد قرارداد مالیاتی رسمی و در چهارچوب قانون است. این قرارداد در واقع نوعی توافق کتبی به شمار میرود که طرفین، انتظارات و شرایط کامل همکاری خود را در آن ذکر میکنند.از آنجایی که شما موظف هستید تا به صورت کامل مالیات کسب و کارتان را به دولت پرداخت کنید، باید یک سند رسمی و قانونی داشته باشید که نشان دهنده وجود یک همکاری قانونی بین کسب و کار شما و شرکت مالیاتی باشد.
در غیر این صورت، امکان بروز مشکلات قانونی بسیاری در ارسال اظهارنامهها به اداره مالیاتی به وجود خواهد آمد. به طور کلی، شما باید یک قرارداد مالیاتی رسمی و قانونی با شرکت مالیاتی طرف قرارداد خود عقد کنید و به هیچ وجه نباید از اهمیت این موضوع غافل شد.

قرارداد مالیاتی چه اجزایی دارد؟
قطعا این را میدانید که قراردادهای مختلف، متفاوت هستند و نمیتوان آنها را مشابه یکدیگر نوشت. قرارداد مالیاتی نیز باید برخی اجزای اصلی داشته باشد تا بتوان آن را یک توافق در چهارچوب قانون به شمار آورد. هرکدام از این اجزا مزایایی دارند و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. برای آگاهی بیشتر از نحوه عقد قرارداد مالیاتی، اجزای این قرارداد را برایتان شرح میدهیم:
-
شرح موضوع قرارداد
اولین جزء از قرارداد مالیاتی، شرح موضوع قرارداد است. فراموش نکنید که باید موضوع قرارداد را به صورت کامل در بخش اول آن ذکر کنید تا به صراحت قابل تشخیص و فهم باشد.
-
تعهدات شرکت مالیاتی
در بخش بعدی، میتوانید تعهدات شرکت مالیاتی را دقیق و با جزئیات کامل ذکر کنید. البته توجه داشته باشید که قبل از ذکر هرگونه تعهد در این بخش، باید با شرکت مالیاتی طرف قرارداد خود به توافق کامل برسید؛ در غیر این صورت، توافق و قرارداد مطابق انتظار پیش نخواهد رفت. توصیه میشود، تمام انتظارات خودتان از شرکت مالیاتی را در بخش ذکر شده بنویسید تا بعدا به اختلافات در همکاری دچار نشوید.
-
تعهدات کسب و کار
در قِبال انتظاراتی که از شرکت مالیاتی طرف قرارداد خود دارید، شما نیز باید برخی تعهدات رسمی داشته و به آنها پایبند باقی بمانید. این تعهدات میتوانند موارد بسیار جزئی را در بر گیرند که نحوه پرداخت حقالزحمه یکی از آنها است. توصیه میشود در زمان توافق، بر روی تعهدات دقت کافی به خرج دهید تا برخی تعهدات سنگین و غیرقابل انجام را قبول نکنید؛ چرا که امکان پیگرد قانونی از شما وجود دارد و شرکت مالیاتی میتواند به دلیل خودداری از انجام تعهداتتان، از شما شکایت کند.
-
تاریخ شروع و پایان قرارداد
طبق قوانین و مقررات کشور، نمیتوان قراردادی نوشت که تاریخ آغاز و پایان همکاری نامشخصی دارد. این نوع قرارداد به هیچ وجه مورد قبول قانون نخواهد بود و موارد قانونی شامل حال آن نمیشود. به همین دلیل، بخشی برای مشخص کردن تاریخ شروع و پایان قرارداد در نظر گرفته میشود. پس از اتمام تاریخ انقضا قرارداد، طرفین قرارداد هیچ تعهدی در مقابل یکدیگر نخواهند داشت و میتوانند به همکاری خود خاتمه دهند یا قرارداد مالیاتی خود را تمدید کنند.
-
حقالزحمه طرفین در قرارداد
طبیعتا شما در مقابل خدماتی که از شرکت مالیاتی دریافت میکنید، وظیفه پرداخت مبلغی مشخص را به آنها دارید. این دستمزد در قرارداد مالیاتی حقالزحمه نامیده میشود و بخشی جدا برای آن مشخص شده است. در قسمت مشخص کردن حقالزحمه، شما باید تمامی جزئیات دستمزد پرداختی به شرکت مالیاتی را ذکر کنید. در نهایت، یک عدد به عنوان دستمزد یا حقالزحمه نهایی مشخص میشود که مجموع پرداختیهای شما به شرکت مالیاتی را مشخص میکند.
-
شرایط پرداخت حقالزحمه
در دنیای کسب و کار، حقالزحمه طرفین قرارداد یکجا پرداخت نمیشود و شرایط خاصی دارد. شرایط پرداخت حقالزحمه در قرارداد مالیاتی عموما کمی پیچیده است و اکثر افراد، بخشی جداگانه برای این شرایط در نظر میگیرند. در این بخش، تمامی جزئیات و تبصرههای پرداخت دستمزد با ریزبینی باید ذکر و ثبت شود، تا در مواقع لزوم قابل پیگیری و بررسی باشد.
-
امضا طرفین قرارداد
در آخرین بخش از قرارداد مالیاتی، باید توافق بین خودتان و شرکت مالیاتی را به صورت کتبی و قانونی اعلام کنید. امروزه دیگر نیاز به حضور یافتن در یک دفتر قضایی وجود ندارد و میتوان با ثبت یک امضا ساده، موافقت طرفین را در مورد این قرارداد اعلام کرد. همچنین در قرارداد مالیاتی عموما سعی میشود طرفین قرارداد از مُهر رسمی شرکت خود استفاده کنند و اعتبار قرارداد را به حداکثر برسانند.
با کدام شرکت مالیاتی در ایران، قرارداد مالیاتی عقد کنیم؟
با توجه به تقاضای بالای خدمات مالی از شرکتهای مالیاتی در ایران، طبیعی است که گزینههای بسیاری برای عقد قرارداد مالیاتی وجود داشته باشد. از طرف دیگر، زیاد بودن گزینهها باعث شده تا کسب و کارها نتوانند گزینه مناسبی به صورت قاطعانه برای خود انتخاب کنند. به شما توصیه میشود در انتخاب شرکت مالیاتی، نهایت دقت را به خرج دهید و به دنبال بهترین گزینه برای خودتان باشید؛ در غیر این صورت، مجبور خواهید بود تا فرا رسیدن انقضا قرارداد مالیاتی خود صبر کنید. در ادامه، بهترین شرکت مالیاتی در ایران را به شما معرفی خواهیم کرد.

رایان محاسبان، بهترین همراه کسب و کار شما
تیم خدماتی رایان محاسبان بهترین مورد برای صاحبان کسب و کار است تا با عقد قرارداد مالیاتی، خیال خود را از بابت پرداختهای مالیاتی کاملا راحت سازند. چراکه رایان با بیش از 20 تجربه در این حوزه، تمامی خدمات مرتبط به اقتصاد کسب و کار را پشتیبانی میکند و میتوان به کیفیت و اصولی بودن خدمات مالیاتی آن، اطمینان کامل داشت. شما میتوانید با تماس شرایط جلسات مورد نیاز خود را برای بررسی همکاری عقد قرارداد مالیاتی بررسی کنید.
یکی از ویژگیهای قابل توجه همکاری با شرکت مالیاتی رایان محاسبان، تنوع خدمات این شرکت است.اعضای ماهر و مجربی دارد که میتوان به آنها در انجام خدماتی نظیر خدمات مالی، مالیاتی، حسابرسی و حسابداری اعتماد کامل داشت. این شرکت از سال 1379 در تهران فعالیت میکند و اعتبار بالایی نزد کسب و کارهای قدیمی و میلیاردی کشور دارد.