2 وظیفه اصلی وکیل مالیاتی :
پیشگیری از مشکلات مالیاتی:
تضمین سلامت مالی شرکتها و سازمانها موضوعی بسیار حیاتی است یک وکیل مالیاتی خبره می تواند با پذیرفتن نقش پیشگیرانه و انجام اقداماتی آگاهانه از بروز مشکلات جلوگیری کند.
وکلای مالیاتی با قوانین به روز حوزه تخصصی خود کاملا آشنا هستند و این تسلط باعث می شود روند کاری شرکت ها به لحاظ مالی و مالیاتی را با روندی صحیح پیش ببرند و مدیران شرکت ها را از کوچکترین خطر و ضرری آگاه سازند.
آنها با بررسی اسناد و مدارک مالی شرکت، مغایرتها و عدم انطباقها را دقیقا به موقع شناسایی میکنند و راهحلهای اصلاحی مناسب را پیش از رخداد هر گونه پیشامد نامطلوب ارائه میدهند. همین امر سبب می شود تا بار مالیاتی شرکت ها کاهش یافته و جریمه ها و خود مالیات حتی به صفر برسد، چالش ها و رفت و امد های زیاد از حد به ادارات کمتر شده و تمرکز بر روی فعالیت اصلی شرکت افزایش یابد و این همان سوددهی است!
یک وکیل مالیاتی خوب همچنین با اهداف پیشگیرانه میتواند با برگزاری دورههای آموزشی، کارکنان واحد های مالی و مالیاتی شرکت را در مورد قوانین و مقررات وظایف آنها آگاه سازد.
همه این اقدامات در نهایت منجر به کاهش هزینه های شرکت ها و سازمان ها شده و مجازات ها و دعاوی قضایی را به حداقل ممکن می رساند.
حل و فصل اختلافات مالیاتی:
همه تلاش یک وکیل مالیاتی این است که اختلافات و مشکلات برای سازمان ها و شرکت ها رخ ندهد. اما در صورت بروز اختلاف با اداره مالیات، وکلای مالیاتی به عنوان حامیان حقوقی شرکتها و سازمانها عمل کرده و با اتکا به تخصص و تجربه خود، باید در مسیر حل و فصل این اختلافات قدم های مفید، به موقع و موثر بردارند.
بهترین وکیل مالیاتی شخصی است که فن مذاکره خوبی داشته باشد و علاوه بر شناخت رویهها و قوانین حاکم بر اداره مالیات، به طور موثری با مأموران مالیاتی مذاکره کرده و از حقوق موکل خود در چارچوب قانون دفاع کنند.
در صورت لزوم، وکالای مالیاتی باید بتوانند لوایح و استدلالات حقوقی دقیق و مستدل را تهیه و تنظیم کرده و با شرکت در جلسات احتمالی دادگاه، از موکل خود دفاع کنند.
در هنگام بروز مشکلات مالیاتی قطعاً تمرکز و آرامش مدیران شرکت ها بر هم خورده و نگرانی های زیادی متوجه آنها خواهد بود، وجود و حضور یک وکیل مالیاتی با تجربه می تواند به حفظ آرامش و تمرکز مدیران و کارکنان شرکت در چنین شرایطی کمک شایانی کند.
دو نقشی که برای وکیل مالیاتی بررسی کردیم مرز جداگانه ای ندارند؛ وکلای مالیاتی با ارائه خدمات پیشگیرانه و حل اختلافات مالیاتی، نقشی دوگانه در حفظ منافع مالی شرکتها و سازمانها ایفا میکنند. و تلفیق این دو موضوع هدف غایی و نهایی وکیل مالیاتی است.
اما آیا وظایف وکیل مالیات در همین دو حوزه خلاصه می شود؟
همانطور که انتظار دارید پاسخ منفی است؛ پیشگیری از مشکلات و حل اختلافات مالیاتی گرچه وظایف کلیدی وکیل مالیاتی است اما شرح خدمات مشاور مالیاتی و یا وکیل مالیاتی بسیار فراتر و پیچیده تر از اینهاست. بیایید مروری داشته باشیم بر مهمترینِ این وظایف:
گفتیم که وکلای مالیاتی متبحر در کنار تخصص حقوقی، از دانش حسابداری نیز برخوردار هستند و میتوانند خدمات حسابداری و گزارشدهی مالیاتی را به شرکتها ارائه دهند.
این خدمات شامل مواردی مانند تهیه اظهارنامههای مالیاتی، نگهداری اسناد و مدارک مالی و تهیه گزارشهای مالیاتی دورهای میشود.
تهیه دقیق و صحیح اظهارنامهها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مبنای محاسبه مالیات و تعیین تکلیفهای مالیاتی قرار میگیرد. وکیل مالیاتی در زمینه اظهارنامه این فعالیت ها را انجام می دهد:
- جمعآوری اطلاعات و دادههای مالی مربوط به دوره مالی مورد نظر و سپس تجزیه و تحلیل این اطلاعات و دستهبندی آنها
- تکمیل دقیق و بدون نقص فرمهای اظهارنامه مالیاتی
- کنترل صحت و تطابق اطلاعات درج شده در اظهارنامه با اسناد و مدارک مثبته
4 پاسخ
سلام شما وکالت مالیاتی در کرج هم قبول میکنید و میشه شرایطش رو بگید من دو پرونده مالیاتی دارم و کسی رو میخوام که وارد باشه و بتونه وکالت مالیاتی هر دو پرونده رو انجام بده
سلام وقت بخیر بله ما در کرج هم خدمات داریم و لطفا با دفتر تماس بگیرید همکارا تلفنی موضوع رو بررسی کنند و راهنمایی های لازم را انجام بدهند خدمت شما
وقت بخیر
وکیل مالیاتی چه مهارت هایی باید داشته باشه و چطور میشه وکیل مالیاتی شد؟
وقت بخیر
وکیل مالیاتی باید بر قوانین مالیاتی، قانون مالیاتهای مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده، آییننامهها و بخشنامههای سازمان امور مالیاتی، قوانین تجاری و حقوقی، مهارت تحلیل و تفسیر قانون و خصوصا فرآیند دادرسی مالیاتی مسلط باشد و با مراجع دادرسی مالیاتی، هیئت حل اختلاف مالیاتی، شورای عالی مالیاتی، دیوان عدالت اداری ارتباط داشته و بتوان مذاکره داشته باشد.
وکیل مالیاتی باید آشنایی با حسابداری، تهیه اظهارنامههای مالیاتی و اصول حسابرسی نیز داشته باشد. و مسلط به مهارت ارتباطی و مذاکره باشد.
برای اینکه یک وکیل مالیاتی خبره بشید باید در رشتههای حقوق، حسابداری، اقتصاد و یا مدیریت مالی تحصیل کنید و موارد بالا را به مرور زمان مسلط شوید.