این مرکز شماست!
حسابداری یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای هر شرکت و کسبوکار است. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از کسبوکارها اینترنتی شده و بسیاری از آنها، محصولات و خدمات خود را در قالب سایتهای اینترنتی ارائه کرده و به فروش میرسانند، حسابداری این کسبوکارها نیز مهم میباشد. صاحبان این کسب و کارهای فروشگاهی باید حسابداری فروشگاه اینترنتی خود را مهم دانسته و برای انجام هرچه بهتر آن، تلاش کنند. حسابداری فروشگاه اینترنتی مانند حسابداری سایر کسبوکارها و شرکتها نیست و برای حسابداری این فروشگاهها باید نکاتی در نظر گرفته و موارد مهمی رعایت شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حسابداری فروشگاه اینترنتی در این مقاله با ما همراه باشید.
موارد مهم فروشگاههای اینترنتی
با توجه به اینکه تعداد فروشگاههای اینترنتی در حال افزایش است، رعایت برخی از نکات در مدیریت فروشگاههای اینترنتی بسیار مهم و حائز اهمیت است. انبارداری و بررسی تعداد موجودی کالاها، یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد. در واقع، اگر صاحب فروشگاهی، اطلاعاتی مانند موجودی کالاها و تعداد آنها را در دست نداشته باشد، پس از گذشت مدت زمانی، کالایی برای فروش نخواهد داشت و همین امر نیز باعث میشود تا فروشگاه اینترنتی او، در میان صدها فروشگاه اینترنتی ضعیف شمرده شود و حتی از بین برود.

فروشگاه اینترنتی چیست؟
امروزه بسیاری از کسبوکارها برای توسعه خدمات و فروش محصولات تولیدی خود، از بسترهای اینترنتی استفاده میکنند. به وبسایتی که اطلاعات مربوط به یک سری محصولات را نمایش داده و با استفاده از یک اتوماسیون نرمافزاری امکان خرید این محصولات را فراهم میکند، فروشگاه اینترنتی گفته میشود. فروشگاههای اینترنتی با هدف فروش و ارائه خدمات تولیدی توسط کسبوکارها راهاندازی میشوند. حسابداری فروشگاههای اینترنتی یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای فروشگاه است که صاحبان کسبوکارها باید به آن اهمیت دهند. بسیاری از صاحبان فروشگاههای اینترنتی بر این باورند که حسابداری فروشگاه اینترنتی اهمیت خاصی نداشته و برای کنترل حسابهای فروشگاه اینترنتی خود، استفاده از سیستمها و نرمافزارهای حسابداری معمولی و یا بهرهگیری از یک فرد حسابدار را کافی میدانند. در حالیکه این تصور صحیح نیست.
فروشگاههای اینترنتی، با فروش کالاها و اجناس خود، سرپا بوده و فعالیت میکنند. بنابراین لازم است تا میزان موجودی کالاها، تعداد به فروش رسیده از کالاها، مبلغ پرداختی مشتری و سایر هزینهها مانند هزینه ارسال و هزینه پشتیبانی محصولات و کارشناسی فروش، بررسی شده و به دقت ثبت گردد.

موارد مهم حسابداری فروشگاه اینترنتی
یک حسابدار برای رسیدگی به حسابهای مالی یک فروشگاه اینترنتی باید مهارت حسابداری بسیار بالایی داشته باشد و توانایی رسیدگی به تمام بخشهای یک فروشگاه را داشته باشد. هزینههای مربوط به بهینهسازی سایت و سئو، هزینههای خرید لوازم اولیه محصولات و یا کالاها، هزینه تبلیغات محصولات ارائه شده در سایت فروشگاهی، پرداختیهای مشتریان، پرداختیهای در حال پردازش، جایگزینی و تهیه دوباره محصولات و کالاهای موجود در فروشگاه اینترنتی و تمام هزینههای مربوط به پشتیبانی سایت، مواردی هستند که یک حسابدار فروشگاه اینترنتی باید آنها را بررسی کند. تهیه و تدوین گزارشهای مالی مربوط به هریک از بخشهای یک فروشگاه اینترنتی نیز از جمله موارد مهمی است که حسابدار فروشگاه اینترنتی باید آن را انجام دهد. مهمترین مواردی که در حسابداری فروشگاه اینترنتی باید به آن توجه شود، عبارتاند از:
- بررسی بهای تمام شده کالای فروش رفته
- بررسی انبار کالاها و تعداد موجودی آنها
- مالیات فروشگاههای اینترنتی
- حقوق پرسنل و کارکنان
- هزینههای تبلیغات و بهینهسازی سایت
- ثبت تمام اطلاعات و خرید و فروشها
- بررسی سود و زیان
- تهیه گزارش مالی از گردش مالی فروشگاه
- تهیه گزارشهای مالی و مالیاتی
- مزایای استفاده از خدمات حسابداری فروشگاه اینترنتی
- بررسی بهای تمام شده کالا
دارندگان و صاحبان فروشگاههای اینترنتی باید همواره این نکته را در نظر داشته باشند که با استفاده از خدمات حسابداری ویژه فروشگاههای اینترنتی، به وضوح میتوانند از میزان سود و زیان خود و همچنین درآمد خود خبر داشته باشند و با بررسی اجمالی گزارشهای تهیه شده در بخش حسابداری فروشگاه اینترنتی خود، تمام درآمدها و حتی ضرر و زیانها را مشاهده کرده و برای بهبود شرایط، برنامهریزی کرده و طبق برنامه وارد عمل شوند. همان طور که گفته شد، فروشگاه اینترنتی بخشهای مختلفی دارد که یک حسابدار باید به تمامی این بخشها تسلط کافی داشته باشد تا بتواند حسابهای مالی شرکت و فروشگاه اینترنتی را بدون هیچ مشکلی انجام داده و تحویل مدیران و صاحبان فروشگاهی دهد.
خدمات حسابداری فروشگاه اینترنتی
حسابداری فروشگاه اینترنتی از جمله شاخههای مهم و جدید حسابداری است. تا چند سال پیش، حسابداری فروشگاههای اینترنتی مطرح نبود و میتوان گفت این شاخه از حسابداری، شاخهای جدید و بهروز از حسابداری است. حسابداری فروشگاه اینترنتی تفاوتهایی با حسابداری معمولی دارد و صاحبان فروشگاههای اینترنتی باید به این نکته توجه کنند که بخش حسابداری خود را همواره قوی و بهروز نگهدارند تا از به وجود آمدن مشکلات متعدد در آینده جلوگیری کنند.
وارد نمودن تعداد موجودی کالاها، تعداد کالاهای به فروش رسیده، پرداختیهای مشتریان، بدهکاریها، بستانکاریها، انبارداری فروشگاه، محاسبه سود و زیان و تهیه گزارشهای گردش حساب و گزارشهای مالی، همه و همه از جمله وظایف مهم حسابداری فروشگاه اینترنتی است.
بسیاری از شرکتها و کسبوکارهای نوپا، با واردکردن تمام حسابهای مالی، بدهکاری، بستانکاری و سود و زیان خود در نرمافزار اکسل، حساب و کتابهای مربوط به فروشگاه اینترنتی خود را انجام میدهند. این روش، روشی اشتباه است؛ چراکه در صورت توسعه و پیشرفت کسبوکار در آینده، بررسی و کنترل حسابهای مالی و حسابداری آنها مشکل خواهد بود و حتی ممکن است باعث ایجاد مشکلات و نابسامانیهایی در حساب شرکت شود. بنابراین، صاحبان فروشگاههای اینترنتی باید همواره این نکته را در نظر داشته باشند که برای بقا و توسعه کسبوکار خود، حتما باید از خدمات حسابداری فروشگاه اینترنتی استفاده کنند و تمام حسابهای مالی خود را رصد کرده و تحت کنترل داشته باشند.
هزینهها و مراحل مختلفی سپری میشود تا یک محصول در یک فروشگاه اینترنتی به فروش برسد. حسابدار فروشگاه اینترنتی باید همواره تمامی مراحل و هزینههایی را که یک کالا تا مرحله فروش طی میکند را وارسی کرده و تمام هزینهها و سود و زیان را بررسی کند. هزینههای مربوط به خرید کالا، انبارداری آن و تبلیغات محصول در سایت از جمله هزینههایی است که قبل از فروش محصول، صاحبان فروشگاه اینترنتی باید آنها را پرداخت کنند. هزینههای ترخیص و بستهبندی کالا، ارسال کالا و هزینههای مربوط به پشتیبانی آنها، از جمله هزینههایی است که پس از فروش کالا، صاحب فروشگاه اینترنتی باید آن را پرداخت کند.

شرکتهای حسابداری فروشگاه اینترنتی
با توجه به اینکه حسابداری امری تخصصی است، امروزه بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند برخی از امور تخصصی شرکت خود را برونسپاری کنند و از خدمات ارائه دادهشده توسط شرکتهای حسابداری بهرهمند شوند. فروشگاههای اینترنتی نیز مانند سایر کسبوکارها و شرکتها برای اینکه تمام امور مالی و حسابداری خود را به بهترین نحو ممکن و بدون هیچ اشکالی انجام دهند، بخش حسابداری و تمام امور مربوط به بخش مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی خود را برونسپاری کرده و به یک شرکت ارائهدهنده خدمات حسابداری واگذار کنند.

رایان محاسبان؛ معتبرترین شرکت حسابداری فروشگاه اینترنتی
رایان محاسبان یکی از بهترین و معتبرترین شرکتهای ارائهدهنده خدمات حسابداری است که انواع خدمات مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی را به مخاطبان و مشتریان خود ارائه میدهد. این شرکت با داشتن 20 سال سابقه کاری و گردآوری متخصصان امور مالی و حسابداری و همچنین استفاده از قوانین و استاندارهای حسابداری توانسته به یکی از معتبرترین شرکتهای حسابداری فعال تبدیل شده و رضایت تمام مشتریان و مخاطبان خود را جلب کند.